28 noiembrie – cele mai importante știri Crypto

Un scurt rezumat al știrilor din 28 noiembrie pentru cei care l-au ratat, dar doresc să fie la curent cu toate evenimentele
Share
SUA și Coreea de Sud au depus peste 75% din toate cererile de brevet globale legate de metavers

Din 2016, companiile din SUA și Coreea de Sud au depus peste 75% din cererile de brevet legate de metavers, realitate virtuală (VR) și realitate augmentată (AR) din lume, potrivit Nikkei Asia.

Potrivit publicației, au fost depuse în total 7.760 de astfel de cereri, dintre care 57% aparțin unor companii americane, 19% sud-coreene, 12% chineze și 8% japoneze.

Sondajul a evaluat aproximativ 20 de categorii de brevete în Japonia, SUA, Europa și alte țări.

Compania sud-coreeană LG Electronics a depus cele mai multe brevete axate pe metavers din 2016, urmată de concurentul local Samsung Electronics.

Companiile americane de tehnologie Meta, Microsoft, Intel și Apple au făcut, de asemenea, lista cu primii 20 deținători de brevete, alături de Huawei din China și Sony din Japonia.

Aave va suspenda temporar activitatea cu 17 active din cauza lichidității reduse a acestora

Protocolul de creditare decentralizat Aave a înghețat temporar piețele de creditare pentru 17 active: yearn finance, Curve DAO, 0x, Decentraland, 1inch, Basic Attention Token, Ampleforth, DeFi Pulse Index, renFIL, Maker, Enjin, xSUSHI, sUSD, GUSD, RAI, USDP și LUSD

Decizia a fost luată pentru că activele sunt „volatile” din cauza profilului scăzut de lichiditate al lui Aave.

„Ca răspuns la evoluțiile recente ale pieței și la înăsprirea continuă a lichidității pe piețe, această propunere își propune să reducă profilul de risc al multor active cu volatilitate mai mare”, a spus Aave.

Anterior, hackerul Mango Markets a deschis o poziție mare scurtă Curve DAO (CRV) pe Aave, rezultând 1,6 milioane USD în datorii neperformante pentru protocol.

Aave a subliniat că compania are suficiente fonduri pentru a plăti datorile neperformante, dar proiectul vrea să prevină astfel de incidente prin înghețarea fondurilor de active cu lichiditate scăzută.

JPMorgan: Bursele centralizate vor controla în continuare majoritatea tranzacțiilor de pe piața activelor digitale

Analiștii JPMorgan sugerează că bursele centralizate vor continua să controleze majoritatea volumului global de tranzacționare cu active digitale.

Vitezele reduse ale tranzacțiilor burselor descentralizate (DEX), punerea în comun a activelor și caracteristicile de urmărire a comenzilor nu vor atrage atenția participanților de pe piața instituțională, a spus banca.

Analiștii au remarcat, de asemenea, că DEX-ului îi lipsește funcționalitatea limit/stop-loss, iar schimburile în sine sunt adesea dependente de oracolele de preț care primesc date de la bursele centralizate.

Adoptarea pe scară largă a unor astfel de schimburi este, de asemenea, îngreunată de vulnerabilitatea lor la hack-uri și exploit-uri, nevoia de supra-colateralizare și riscurile sistemice datorate unei cascade de lichidări automate.

„Deși a existat o oarecare creștere a ponderii DEX în activitatea globală de tranzacționare cu criptomonede în ultimele săptămâni, aceasta reflectă cel mai probabil prăbușirea prețurilor criptomonedelor și lichidările automate/deleveraging care au urmat după prăbușirea FTX”, a declarat echipa de analiști jar.

Cererea depusă de BlockFi pentru protecție în caz de faliment

Platforma de creditare crypto BlockFi a solicitat protecție pentru faliment după prăbușirea FTX.

Compania a primit o linie de credit de 400 de milioane de dolari de la FTX la începutul acestui an, cu o posibilă preluare de către FTX US.

După ce FTX a dat faliment, BlockFi a suspendat retragerile. Înainte de aceasta, compania s-a confruntat cu o criză de lichiditate din cauza lichidării unuia dintre cei mai mari clienți ai săi. Se crede că acest client a fost fondul speculativ Three Arrows Capital.

Fidelity lansează servicii de tranzacționare cu active digitale pentru clienții cu amănuntul

Fidelity a lansat oficial un serviciu de tranzacționare a activelor digitale pentru clienții de retail. După deschiderea unui cont, clienții Fidelity vor putea tranzacționa Bitcoin și Ethereum fără comision.

Pe platformă, compania avertizează și utilizatorii cu privire la riscurile mari ale investiției în active digitale.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Biden s-a întâlnit cu văduva și fiica lui Navalnîi / VIDEO

Joe Biden s-a întâlnit joi, la San Francisco, în California, cu Iulia şi Daşa Navalnaia, văduva şi fiica opozantului rus Alexei Navalnîi care a murit în închisoare săptămâna trecută, iar şeful Casei Albe a lăudat „un om de un curaj incredibil”. În cadrul acestei întâlniri, care a fost ţinută departe de ochii presă, preşedintele american

Browser-ul Chrome lansează o funcţie de scris cu ajutorul AI

Google a început să implementeze în browser-ul Chrome o facilitate care foloseşte inteligenţa artificială pentru a ajuta utilizatorii să compună sau să completeze diverse texte. Bazată pe modelul lingvistic Gemini, care tocmai şi-a pierdut temporar abilitatea de a genera imagini istorice din cauza inexactităţilor flagrante produse, noul instrument se numeşte „Help me write”. Help me

Marko Șevcenko: Coloana a 5-a reprezintă un pericol mare pentru Ucraina și R.Moldova

„Coloana a 5-a a fost și este un mare pericol pentru Ucraina și, la fel, Republica Moldova. De acest lucru trebuie să se ocupe instituțiile care se ocupă de securitate. Faptele care reies inclusiv din mass-media arată că acest lucru trebuie luat în foarte serios”, a declarat ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Șevcenko, într-un interviu

Atac cibernetic masiv la Poșta Moldovei, serviciile au fost sistate

Poșta Moldovei a fost supusă unui atac cibernetic masiv în cursul zilei de 20 februarie. Prestarea serviciilor poștale și financiare a fost parțial reluată abia astăzi, 21 februarie, iar echipa tehnică încă lucrează la remedierea problemei. „Vă aducem la cunoștință că, sistemul informatic al întreprinderii a fost supus unui atac cibernetic de tip ransomeware care

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share