Tarife noi la curentul electric

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică din Republica Moldova a aprobat astăzi noul tarif la energia electrică solicitat de către „Premier Energy” și FEE-Nord
Share

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică din Republica Moldova a aprobat astăzi noul tarif la energia electrică solicitat de către „Premier Energy” și FEE-Nord.

Astfel, tariful pentru consumatorii finali Premier Energy a fost majorat la 6,39 lei/kWh (preț fără TVA), cu circa 1,62 lei mai mult ca tariful actual.

Pentru consumatorii din nordul țării, prețul a fost majorat la 5,68 lei/kWh (preț fără TVA) cu 0,87 lei mai mult decât cel actual.

Compensațiile vor fi mai mari în cazul a peste 70% dintre persoanele care se încadrează în categoria de vulnerabilitate „ridicată” și „foarte ridicată”. Primii vor achita câte 3,7 lei/kWh, iar cei mai vulnerabili – câte 3,3 lei/kWh.

„Facem tot posibilul să ținem republica conectată la gaze, energie electrică și căldură”, a menționat vicepremierul Andrei Spînu.

Amintim că ANRE a aprobat astăzi majorarea tarifului la energia electrică furnizate consumatorilor casnici de către „Premier Energy” până la 5,91 lei/kWh (fără TVA), față de 4,77 lei/kWh (fără TVA) în prezent.

Prețul energiei electrice furnizate consumatorilor casnici de către S.A. „Furnizarea energiei electrice Nord” va fi de 5,60 lei/kWh (fără TVA), comparativ cu 4,81 lei/kWh (fără TVA) actualmente.

Ultima majorare a tarifelor la energia eletrică a avut loc pe 2 noiembrie. Pentru Premier Energy, tariful a crescut de la 3,15 lei KW/h la 4,77 lei/ KW/h. Iar pentru FEE Nord tarifele au fost majorate de la 3,21 lei KW/h la 4,81 lei KW/h, fără TVA.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Meta a lansat un generator de imagini bazat pe AI

Generatorul de imagini pe care Meta urmează să-l implementeze în unele din produsele sale este acum disponibil de sine stătător. Meta va oferi, în curând, mai multe funcţii de AI în Facebook, Instagram şi WhatsApp, printre acestea numărându-se posibilitatea generării imaginilor pe baza comenzilor scrise. Înainte de asta, însă, compania a lansat un site, unde

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share