Olanda pierde la departajări

Într-un meci incendiar Argentina a învins reprezentativa Olandei cu scorul de 2-2 (4-3 după lovituri de departajare) și s-a calificat astfel în semifinalele Cupei Mondiale din Qatar
Share

Într-un meci incendiar desfășurat pe arena Lusail, Argentina a învins reprezentativa Olandei cu scorul de 2-2 (4-3 după lovituri de departajare) și s-a calificat astfel în semifinalele Cupei Mondiale din Qatar. Nu mai puțin de 14 cartonașe galbene adjudecate.

Niciuna dintre echipe nu a strălucit cu adevărat până acum în acest turneu. Messi a ajutat să ducă Argentina în optimile de finală, în ciuda unor momente dificile, inclusiv o pierdere șoc în fața Arabia Saudită și o sperietură târzie împotriva Australiei în optimile de finală. Olandezii au fost criticați acasă pentru joc neinspirat, în ciuda faptului că au câștigat trei dintre cele patru meciuri de până acum, inclusiv împotriva SUA în optimile de finală.

Partida dintre Olanda și Argentina a început sub semnul echilibrului, însă prezența în teren a lui Messi și-a pus imediat amprenta asupra partidei. În minutul 10, Messi i-a pasat foarte bine lui Acuna, însă acesta nu a reușit să ducă faza la bun sfârșit.

Primul gol al argentinienilor a venit în minutul 35 mai târziu, când Lionel Messi i-a pasat superb în interiorul careului lui Molina care l-a învins pe portarul olandez.

Messi a fost aproape să înscrie din lovitură liberă în mintuul 63, însă căpitanul Argentinei a trimis puțin peste poartă. Totuși, septuplul câștigător al Balonului de Aur a reușit să marcheze câteva minute mai târziu de la 11 metri, la un penalty obținut de Acuna.

Finalul partidei a fost incendiar, iar olandezii au redus din diferență în minutul 83, prin Weghorst care a înscris cu capul.

Olandezii puteau restabili egalitatea în minutul 85, însă șutul lui Berghuis a lovit plasa laterală. Totuși, elevii lui Van Gaal au dat lovitura în ultimul minut al prelungirilor (90+11), când Webhorst a marcat cu un șut din interiorul careului și a trimis jocul în prelungiri.

În cele 30 de minute de prelungiri, ambele echipe au avut ocazii mari de a trece în avantaj, însă niciuna nu a reușit să marcheze golul calificării.

Astfel, partida s-a decis la loteria loviturilor de departajare. Van Dijk și Berghuis au ratat primele două penalty-uri. Ratarea lui Enzo Fernandez i-a făcut pe olandezi să spere până la final, însă Lautaro Martinez nu a ezitat și a marcat golul calificării.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

A început cea de a doua ediție a Festivalului Tradițiilor Românești la Chișinău

Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce în capitala Republicii Moldova,începând de astăzi, un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României. Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis. Festivalul Tradițiilor Românești are loc în

Blocul parlamentar „Victorie-Pobeda” a fost declarat neconstituțional și desființat

Blocul parlamentar “Victorie-Pobeda”, anunțat anterior în Parlament și compus din deputați ai fostului partid Șor, a fost declarat neconstituțional și desființat în conformitate cu decizia Curții Constituționale. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a explicat că Direcția Juridică a Parlamentului a analizat anunțul privind formarea acestui grup și a constatat că membrii fostului partid Șor, care a

Localitatea Stăuceni din municipiul Chișinău devine oraș

Prin votul final din Parlament, localitatea Stăuceni, situată în municipiul Chișinău, a fost ridicată la rangul de oraș. Această schimbare a fost confirmată printr-un proiect de lege aprobat astăzi în lectură finală. Inițiativa legislativă a fost propusă de Larisa Voloh, președinta Comisiei parlamentare pentru administrație publică și dezvoltare regională. Potrivit acesteia, acordarea statutului de oraș

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share