CNA a descins la unul din sediile partidului „Renaștere”. O persoană a fost reținută

Share

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au descins miercuri la unul din sediile Partidului Politic „Renaștere”. Informația a fost confirmată pentru Radio Chișinău de către ofițera de presă a CNA, Ina Voloșciuc, care a precizat că descinderile au avut loc în cadrul unei cauze penale de corupere și spălare de bani.

„Am desfășurat acțiuni de urmărire penală în cadrul unei cauze de corupere și spălare de bani. O persoană a fost reținută”, a declarat Ina Voloșciuc.

Ofițera de presă a CNA declarat că la această etapă nu poate oferi mai multe detaliiși că va reveni cu noi detalii pe parcursul zilei.

Deputatul Vasile Bolea, fost membru PSRM care recent a aderat la partidul „Renașterii, a ieșit cu declarații la scurt timp după percheziții.

Parlamentarul a spus că descinderile au fost realizate sub pretextul că soțul deputatei Irina Lozovan ar fi dat mită angajaților primăriei orașului Ocnița.

„Suntem în centrul atenției. Aparent, nu le-a plăcut că strângem semnături în toată țara pentru declararea neconstituțională a PAS-ului”.

Aceste percheziții vin pe fundalul migrării mai multor deputați PSRM la partidul „Renașterii”, aliat al fostului Partid Șor.

Socialiștii l-au acuzat pe Ilan Șor, numindu-l „fugar condamnat”, că folosește un partid clonă într-un proces masiv de corupere și cumpărare a membrilor PSRM.

În ultimele luni, reprezentanții partidului Șor și deputații transfugi Vasile Bolea, Irina Lozovan, Alexandr Nesterovschi și Alexandr Suhodolski ar fi contactat direct zeci de deputați, primari, consilieri locali, conducători ai organizațiilor teritoriale PSRM, promițându-le milioane de lei pentru părăsirea PSRM, au declarat reprezentanții PSRM.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Meta a lansat un generator de imagini bazat pe AI

Generatorul de imagini pe care Meta urmează să-l implementeze în unele din produsele sale este acum disponibil de sine stătător. Meta va oferi, în curând, mai multe funcţii de AI în Facebook, Instagram şi WhatsApp, printre acestea numărându-se posibilitatea generării imaginilor pe baza comenzilor scrise. Înainte de asta, însă, compania a lansat un site, unde

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share