Omenirea folosește peste 2 miliarde de dispozitive Apple

Share

Apple a anunțat depăşirea unui important prag simbolic pentru companie, care a ajuns să aibă peste 2 miliarde de dispozitive active la finele anului trecut.

Până la sfârşitul ultimul trimestru al anului trecut, în întreaga lume au ajuns să fie active peste 2 miliarde de dispozitive vândute de Apple, incluzând aici iPhone-uri, iPad-uri, Mac-uri şi toate celelalte produse ale companiei.

Anunţul a fost făcut de Tim Cook în cadrul conferinţei ţinute cu investitorii pentru anunţarea rezultatelor financiare pe ultimul trimestru al anului trecut.

2 miliarde de dispozitive active reprezintă un nou record pentru compania care a performat cel mai bine dintre toţi producătorii de smartphone-uri şi laptopuri în ultimele trimestre afectate de dificile condiţii economice.

Numărul dispozitivelor Apple active a crescut cu 200.000 în ultimul an. La finele lui 2021, erau active 1,8 milioane de device-uri ale companiei.

Veniturile Apple în ultimul trimestru au fost de 117,2 miliarde de dolari, în scădere cu 5% de la an la an şi reprezentând prima scădere anuală la nivel de trimestru din 2016.

Au scăzut veniturile generate de iPhone cu 8% la 65,8 miliarde de dolari şi cele generate de Mac cu 29% la 7,7 miliarde de dolari, dar au crescut cu 30% la 9,4 miliarde de dolari cele generate de iPad.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Singapore vrea să-și construiască insule artificiale pentru a-și proteja teritoriul

Singapore intenţionează să construiască insule artificiale în largul coastei sale estice pentru a-şi proteja o parte a teritoriului de creşterea nivelului mării cauzată de schimbările climatice. Studiile de inginerie şi de impact asupra mediului ce vor fi realizate în cadrul unui proiect denumit „Long Island” vor începe în 2024 şi vor dura cinci ani, a

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi în valoare totală de peste 3,3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii și a programelor de studii. Investițiile sunt susținute de Proiectul „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Cu resursele alocate instituția va conceptualiza

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share