Inteligența Artificială ChatGPT a promovat examene de absolvent la școli de drept și de afaceri

Noul instrument puternic de chatbot AI a promovat recent examene de drept în patru cursuri la Universitatea din Minnesota și un alt examen la Wharton School of Business de la Universitatea din Pennsylvania, potrivit profesorilor de la școli.
Share

Noul instrument puternic de chatbot AI a promovat recent examene de drept în patru cursuri la Universitatea din Minnesota și un alt examen la Wharton School of Business de la Universitatea din Pennsylvania, potrivit profesorilor de la școli.

Pentru a testa cât de bine ar putea genera ChatGPT răspunsuri la examene pentru cele patru cursuri, profesorii de la Facultatea de Drept de la Universitatea din Minnesota au evaluat recent testele orbește. După ce a completat 95 de întrebări cu răspunsuri multiple și 12 întrebări tip eseu, botul a avut performanțe în medie la nivelul unui student C+, obținând o notă joasă, dar de trecere la toate cele patru cursuri.

ChatGPT s-a descurcat mai bine în timpul unui examen de curs de management de afaceri la Wharton, unde a obținut o notă de la B la B+. Într-o lucrare care detaliază performanța, Christian Terwiesch, profesor de afaceri Wharton, a spus că ChatGPT a făcut „o treabă uimitoare” în a răspunde la întrebările de bază privind managementul operațiunilor și analiza proceselor, dar s-a luptat cu indicații mai avansate și a făcut „greșeli surprinzătoare” cu matematica de bază. „Aceste greșeli pot avea un impact masiv”, a scris el.

Rezultatele testelor apar pe măsură ce un număr tot mai mare de școli și profesori își exprimă îngrijorarea cu privire la impactul imediat al ChatGPT asupra elevilor și a capacității acestora de a înșela temele. Unii educatori se mișcă acum cu o viteză remarcabilă pentru a-și regândi sarcinile ca răspuns la ChatGPT, chiar dacă rămâne neclar cât de răspândită este utilizarea instrumentului în rândul studenților și cât de dăunător ar putea fi cu adevărat pentru studii.

De când a fost pus la dispoziție la sfârșitul lunii noiembrie, ChatGPT a fost folosit pentru a genera eseuri originale, povești și versuri de cântece ca răspuns la solicitările utilizatorilor. A elaborat rezumate ale lucrărilor de cercetare care i-au păcălit pe unii oameni de știință. Unii directori executivi l-au folosit chiar pentru a scrie e-mailuri sau pentru a face activități de contabilitate.

ChatGPT este instruit pe cantități mari de date online pentru a genera răspunsuri la solicitările utilizatorilor. Deși a câștigat acțiune în rândul utilizatorilor, a ridicat, de asemenea, unele îngrijorări, inclusiv cu privire la inexactități și potențialul său de a perpetua părtiniri și de a răspândi dezinformări.

Jon Choi, unul dintre profesorii de drept de la Universitatea din Minnesota, a declarat pentru CNN că scopul testelor a fost să exploreze potențialul ChatGPT de a ajuta avocații în practica lor și de a ajuta studenții la examene, indiferent dacă acest lucru este sau nu permis de profesorii lor, deoarece întrebările adesea imită scrisul pe care îl fac avocații în viața reală.

ChatGPT s-a luptat cu cele mai clasice componente ale examenelor de la facultatea de drept, cum ar fi identificarea potențialelor probleme juridice și analiza profundă, aplicarea regulilor legale la faptele unui caz”, a spus Choi. „Dar ChatGPT ar putea fi foarte util la producerea unei prime schițe pe care un student ar putea apoi să o perfecționeze.”

El susține că colaborarea om-AI este cel mai promițător caz de utilizare pentru ChatGPT și tehnologie similară.

Bănuiala mea puternică este că asistenții AI vor deveni instrumente standard pentru avocați în viitorul apropiat, iar facultățile de drept ar trebui să-și pregătească studenții pentru această eventualitate”, a spus el. „Desigur, dacă profesorii de drept vor să continue să testeze simpla reamintire a regulilor și doctrinelor legale, vor trebui să pună în aplicare restricții, cum ar fi interzicerea internetului în timpul examenelor, pentru a impune acest lucru.”

Pe termen scurt, totuși, disconfortul rămâne legat de dacă și cum ar trebui studenții să folosească ChatGPT. Școlile publice din New York și Seattle, de exemplu, au interzis deja elevilor și profesorilor să folosească ChatGPT pe rețelele și dispozitivele districtului.

Recent, Microsoft a anunțat o investiție pe mai mulți ani și de zeci de miliarde de dolari în inteligența artificială (AI), pe măsură ce își extinde parteneriatul cu OpenAI – creatorul popularului instrument de generare de imagini Dall-E și al chatbot-ului ChatGPT.

În 2019, Microsoft a investit 1 miliard de dolari (808 milioane de lire sterline) în compania, fondată de Elon Musk și investitorul în tehnologie Sam Altman.

Dezvăluind știrea într-un memoriu adresat personalului săptămâna trecută, directorul executiv Satya Nadella a spus: „Se naște următorul val major de calcul, cu progrese în AI”.

Anunțând parteneriatul extins, firma a spus că crede că AI va avea „un impact asupra amplorii computerului personal, internetului, dispozitivelor mobile și cloud”.

Cum de folosit ChatGPT
Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Exportul de fructe moldovenești pe piața UE, în plină ascensiune

Căutate pentru calitate și gust deosebit, fructele moldovenești sunt din ce în ce mai solicitate pe piața UE. Acest lucru este reflectat în cifrele de export pentru primele 10 luni ale anului. Dacă în anul 2021 au fost exportate circa 75 tone de cireșe, în 2023 cifra ajunge la 2600 de tone. Referitor la mere,

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an, graţie impulsului datorat entuziasmului general cu privire la reducerile de dobândă din SUA, în timp ce comercianţii anticipează aprobarea iminentă a fondurilor Bitcoin tranzacţionate pe piaţa bursieră americană. Cea mai mare criptomonedă din lume a ajuns luni la 41.522 de dolari, cel mai

O nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC” vine din  SUA

Nouă speranță, pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat Nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat medicamentul Jaypirca, dezvoltat de compania Eli Lilly. Administraţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a dat o a doua aprobare pentru medicamentul Jaypirca al companiei Eli Lilly,

O delegație din SUA, în vizită la Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

La 01 decembrie 2023, Poliția de Frontieră a primit în vizită reprezentanții Agenției de Apărare și Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării al SUA (DTRA). În cadrul discuțiilor, s-a efectuat o prezentare detaliată a activității desfășurate de către Poliția de Frontieră și evoluțiile înregistrate la frontiera de stat în această perioadă, fiind evidențiate rezultatele obținute

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share