Cele mai bune tablete E-Ink pentru 2023: Testare de la CNET

Cele mai bune tablete E-Ink pentru 2023 - Testare de la CNET
Share

Dacă vă place să faceți notițe de mână, o tabletă E-Ink ar putea fi potrivită. Nu numai că oferă o experiență excelentă de citire și scriere, dar și o durată lungă de viață a bateriei, permițându-vă în același timp să economisiți hârtie în acest proces. O tabletă E-Ink combină mediul fără distragere și ușor de citit al unui e-reader în stil Kindle cu capacitatea digitală de scriere de mână și de luare a notelor a unei tablete tradiționale.

Cu toate acestea, aceste dispozitive nu vor înlocui un iPad, deoarece sunt destinate în mare parte doar pentru citire și scriere. Deși nu veți putea viziona emisiunea preferată pe aceste tablete, le veți putea duce în sala de clasă fără a deranja profesorul sau colegii dvs. de clasă.

Cum este o tabletă E-Ink diferită de un e-reader?

E-reader-ul tinde să fie mai mic ca dimensiune și se concentrează doar pe experiența de a citi o carte sau un PDF. Tabletele E-Ink oferă funcții de citire electronică, dar includ și capacitatea de a folosi un stylus pentru a scrie note într-un caiet digital și/sau în marginile PDF-urilor și cărților electronice. Deoarece scrierea de mână este parte integrantă a experienței tabletei E-Ink, dispozitivele în sine tind să fie mai mari pentru a fi mai aproape de dimensiunea unei foi de hârtie.

Pentru cine sunt tabletele E-Ink?

Tabletele E-Ink sunt cele mai potrivite pentru persoanele cărora le place să scrie note sau să schițeze manual și care au nevoie să citească și să marcheze o mulțime de cărți. Acestea ar fi deosebit de potrivite pentru studenți, avocați sau orice alt profesionist care are nevoie de un dispozitiv digital, fără distracție.

Nu sunt pentru persoanele care doresc notificări constante, viteze rapide de procesare, pentru a viziona videoclipuri sau a juca jocuri.

Cum a testat CNET tabletele E-Ink

Fiecare tabletă E-Ink este supusă unor teste practice extensive. În acest caz, fiecare tabletă a fost folosită pentru o săptămână de repetiție într-o producție teatrală profesionistă. Aceasta a implicat evaluarea procesului de configurare, încărcarea PDF-urilor și a cărților pe dispozitive și utilizarea atât a dispozitivului, cât și a stiloului inclus ca script în timpul zilelor de repetiție de șase ore. Sarcinile au inclus evidențierea, luarea de note în margini și crearea și luarea de note detaliate în caiete. De asemenea, au fost descărcat cărți electronice pe dispozitiv și a fost folosit ca cititor electronic de agrement.

S-a luat în considerare și designul și caracteristicile hardware, capacitățile stylus-ului, ușurința generală de utilizare, aspectele eficiente ale interfeței de utilizare, setările pentru notebook, setările E-Ink, capabilitățile de marcare PDF, setările de citire electronică și compatibilitatea formatului, suportul și performanța aplicațiilor și viteza generală.

ReMarkable 2: Cel mai bun pentru scris și pentru a lua note
ReMarkable 2: Cel mai bun pentru scris și pentru a lua note
ReMarkable 2: Cel mai bun pentru scris și pentru a lua note

279 USD la ReMarkable

ReMarkable 2 este cea mai bună tabletă E-Ink pentru studenții cărora le place să ia o mulțime de note scrise de mână. Are doar 0,5 cm grosime și cântărește 440 gr, ceea ce o face ușoară și comodă de transportat în rucsac. Această tabletă de 10,3 inchi folosește un afișaj digital monocrom cu o rezoluție de 226 DPI. Scrisul și textul arată bine clar, puteți alege dintre peste 40 de șabloane de pagină diferite pentru note, inclusiv șapte opțiuni doar pentru notație muzicală. Software-ul este ușor de utilizat, cu butoane clare în partea de sus pentru a adăuga notebook-uri și foldere. Are 8 GB de stocare internă și include acum conversia scrisului de mână și integrarea Google Drive, Dropbox și OneDrive. Aceste servicii făceau parte din abonamentul ReMarkable Connect, dar acum sunt incluse gratuit cu fiecare dispozitiv.

Abonamentul Connect în sine există încă, dar acum costă 3 USD pe lună în loc de 8 USD. Oferă un plan de protecție ReMarkable 2, împreună cu stocare nelimitată în cloud.

Stylus-ul inclus nu necesită asociere sau încărcare, dar acceptă detectarea înclinării și un standard de 4.096 de niveluri de sensibilitate la presiune. Practic, oferă cea mai realistă experiență de scriere dintre orice tablete la moment. Ecranul are o senzație asemănătoare hârtiei, ceea ce conferă stiloului un nivel de frecare care se simte incredibil de adevărat.

ReMarkable 2 strălucește și cu fișierele PDF. Evidențele se îndreaptă automat și transformă o nuanță de gri lizibilă fără nicio ajustare necesară. Puteți adăuga pagini în PDF-uri pentru note suplimentare sau puteți scrie cu ușurință în margini.

Avantaje ReMarkable 2: subțire, durata de viață a bateriei de două săptămâni, introducerea stiloului și capabilitățile de gestionare a PDF-urilor.

Acestea fiind spuse, ReMarkable 2 nu este lipsit de defecte. Cea mai mare problemă este că îi lipsește orice fel de iluminare de fundal, ceea ce ar putea fi o problemă. La fel ca o carte sau un notebook real, acest dispozitiv necesită o sursă de lumină externă pentru a fi folosit în întuneric. Chiar și cel mai ieftin Kindle are acum iluminare frontală pentru utilizarea pe timp de noapte. De asemenea, nu funcționează foarte bine ca e-reader, deoarece singurele formate pe care le acceptă sunt PDF și epub neprotejat. Aceasta înseamnă că nu veți putea accesa conținutul Kindle sau orice alte cărți epub cu software-ul de gestionare a drepturilor digitale, care include aproape toate cărțile electronice care pot fi achiziționate legal de pe piață.

În cele din urmă, CNET a găsit această tabletă incredibil de utilă. Aceasta este cea mai ieftină tabletă E-Ink de pe listă, dar este totuși, în esență, doar un PDF și un dispozitiv de luat note.

Onyx Boox Note Air 2: Cea mai versatilă tabletă E-Ink
Onyx Boox Note Air 2: Cea mai versatilă tabletă E-Ink
Onyx Boox Note Air 2: Cea mai versatilă tabletă E-Ink

450 USD pe Amazon

Această tabletă de 10,3 inchi are o rezoluție de 227 DPI, rulează pe o versiune personalizată a sistemului de operare Android 11 și chiar are propriul magazin de aplicații, de unde poți descărca aplicații de la terți care au fost optimizate pentru dispozitiv. Și da, deși nu vine inclus în sistem, există o modalitate de a accesa întregul magazin Google Play – deși nu recomandăm doar decât pentru descărcarea unei aplicații de citire electronică, deoarece Boox încă are un afișaj E-Ink și nu este creat pentru jocuri sau videoclipuri.

De asemenea, Boox vine cu doar 64 GB de spațiu de stocare neextensibil, așa că nu doriți ca aplicațiile să vă umple sistemul. Compania oferă gratuit 5 GB de stocare în cloud din propriul serviciu pentru a ajuta la transferul documentelor pe dispozitiv, deși puteți utiliza și Dropbox, Evernote și OneNote.

Cel mai mare beneficiu al magazinului de aplicații este că veți avea acces la întreaga colecție de cărți din biblioteca dvs. Kindle, Nook și Kobo. De asemenea, puteți descărca aplicația Libby pentru cărțile bibliotecii, iar utilizatorii Marvel Unlimited pot descărca aplicația și pot citi benzi desenate, deși nu colorate. Note Air 2 include difuzoare și un microfon, permițându-vă să ascultați cărți audio din Audible sau din alte aplicații de cărți audio.

Acesta este un punct de vânzare excelent al dispozitivului, însă experiența în aplicație nu este ideală. Multe dintre funcțiile care fac Note Air 2 unic sunt dezactivate în aplicațiile terțe. De exemplu, nu veți putea folosi stiloul pentru a lua note sau evidențieri în cărți în aplicația Kindle. În schimb, va trebui să introduceți notele pe care doriți să le luați, cum ar fi utilizarea aplicației pe orice altă tabletă. Pentru a scrie direct pe cărți, va trebui să le aveți în format de carte electronică fără DRM. Din fericire, Boox acceptă o gamă largă de formate, inclusiv PDF, epub, DOC și Mobi.

Luarea de note și gestionarea PDF-urilor sunt puternice pe Note Air 2, dar nu la fel de perfecte ca pe ReMarkable 2. Evidențierile nu sunt corectate automat, iar utilizatorii trebuie să aleagă culoarea și lățimea markerului. Note Air 2 oferă 16 opțiuni de culori în tonuri de gri, dar toate arată la fel pe dispozitiv, lăsând luminile să arate întunecate și dezordonate. Stylus-ul inclus oferă, de asemenea, 4.096 de niveluri de sensibilitate la presiune, dar întârzie puțin atunci când scrieți pe pagină. În plus, puteți include înregistrări audio pentru o reținere mai precisă. Note Air 2 vă permite, de asemenea, să deschideți un PDF și un blocnotes în același timp într-o vizualizare pe ecran împărțit, oferindu-vă posibilitatea de a citi și de a lua note simultan.

La fel ca Kindle Paperwhite și Oasis, Boox Note Air 2 vine cu o lumină frontală caldă și rece pentru a ajuta la ușurarea ochilor ecranului și pentru a-i oferi un aspect mai asemănător hârtiei. Puteți regla cu ușurință ambele lumini cu un meniu de glisare în jos. În plus, măsoară și durata de viață a bateriei în săptămâni, nu în zile.

În timp ce această tabletă este de departe cea mai scumpă de pe lista noastră, este și cea mai versatilă dintre tabletele E-Ink și se descurcă foarte bine, dar nimic grozav.

S-ar putea să vedeți că compania a anunțat recent un Note Air 2 Plus. Este aproape identic cu Air 2 original – doar cu o baterie mai mare, ceea ce îl face și puțin mai greu.

Kobo Elipsa: Cea mai bună tabletă E-Ink pentru citit
Kobo Elipsa: Cea mai bună tabletă E-Ink pentru citit
Kobo Elipsa: Cea mai bună tabletă E-Ink pentru citit

400 USD la Kobo

Kobo ar putea fi o companie mai mică decât Amazon, dar face cititoare electronice de tot atât de mult timp. În timp ce Amazon a făcut cândva un Kindle de 9,7 inchi, produsul nu a oferit niciodată intrare naturală cu un ecran tactil sau un stylus și a fost întrerupt în 2014. Mai recent, Kobo a fost primul cu un e-reader rezistent la apă.

La fel ca majoritatea Kobo, Elipsa este un e-reader excelent și oferă durata de viață a bateriei măsurată în săptămâni, în funcție de utilizare. Spre deosebire de Kindle, Kobo au o capacitate aparent nelimitată de a personaliza experiența de citire. Puteți juca continuu cu margini, spațiere între rânduri, fonturi și dimensiunea fontului pentru a obține o pagină care arată exact așa cum doriți, indiferent de dimensiunea ecranului. Stylus-ul inclus poate fi folosit pe orice PDF sau ePub Kobo, așa că funcționează la fel de bine pe cărțile din bibliotecă ca și pe cărțile din magazinul Kobo.

Vorbind despre bibliotecă, Kobo este cunoscut pentru integrarea sa profundă cu serviciul de bibliotecă de cărți electronice OverDrive. Puteți accesa, răsfoi și descărca cu ușurință cărțile bibliotecii direct de pe dispozitiv, atâta timp cât biblioteca locală folosește OverDrive. Împrumutarea unei cărți electronice de la Biblioteca Publică din New York a fost o experiență perfectă și una care face ca toate Kobo să fie un must-have pentru iubitorii de biblioteci.

Din păcate, capacitățile de a lua notițe ale lui Elipsa lipsesc. Există o întârziere vizibilă atunci când scrieți cu stiloul pentru orice perioadă de timp, iar caracteristicile notebook-ului sunt destul de simple. Doar patru șabloane sunt disponibile în caietele de bază și doar un șablon cu o singură linie în caietele avansate. Caietele avansate vă permit să inserați desene, diagrame, ecuații matematice și o secțiune cu formă liberă, oferind în același timp posibilitatea de a converti scrisul de mână în text. Există doar câteva tipuri de stilouri din care să alegeți și doar cinci dimensiuni de pensule.

Kobo Elipsa are 32 GB de stocare, o rezoluție de 227 DPI și o lumină frontală albastră, dar îi lipsește lumina caldă a lui Boox. În timp ce această tabletă E-Ink ratează semnul în ceea ce privește mult timp de la scriere, excelează ca un e-reader cu ecran mare, prietenos cu bibliotecile, cu capacitatea de a mâzgăli în margini.

Kindle Scribe: Cea mai bună tabletă E-Ink pentru conținut Amazon
Kindle Scribe: Cea mai bună tabletă E-Ink pentru conținut Amazon
Kindle Scribe: Cea mai bună tabletă E-Ink pentru conținut Amazon

340 USD pe Amazon

Kindle Scribe vine cu un ecran fantastic de 300 ppi, de 10,2 inchi, care este iluminat uniform și perfect pentru citirea în format mare. Experiența de scriere este, de asemenea, foarte plăcută și naturală, dar limitările software-ului Scribe împiedică acest dispozitiv să crească.

Scribe arată și se simte ca un Kindle Paperwhite sau Oasis foarte mare, deși îi lipsesc butoanele fizice de întoarcere a paginii ale e-reader-ului premium al Amazon. Cuvintele par clare și clare, în timp ce dispozitivul în sine este rapid și receptiv.

Notițele lui Scribe sunt ușor de utilizat, dar lipsite de caracteristici în comparație cu alte tablete E-Ink. Le puteți exporta prin e-mail, dar nu există Dropbox sau alt suport terță parte. Sunt disponibile 18 șabloane de notebook, inclusiv șase opțiuni cu linii, hârtie grafică, notație muzicală și liste de activități. Toate acestea sunt grozave, dar acestor notebook-uri le lipsesc funcțiile inteligente. De exemplu, nu există nicio modalitate de a insera ecuații sau de a converti scrisul de mână în text.

În mod similar, scrierea în cărți și documente este prea limitată pentru a fi utilă pentru evidențieri și doodleri serioși. Asta pentru că Amazon nu vă permite să scrieți direct pe pagină în altceva decât într-un PDF. În schimb, va trebui să scrieți pe „note lipicioase” dacă doriți să scrieți de mână o notă într-o carte sau chiar într-un Word Doc. Acest lucru nu numai că vă împiedică să mâzgăliți pe marginile cărților, ci înseamnă și că va trebui să faceți o acțiune separată pentru a începe să scrieți.

Notele stick sunt apoi colectate automat în secțiunea Note și Repere, unde sunt prezentate fără niciun context în care le-ați scris. Vă permite să săriți la pagina pe care a fost scrisă o notă atingând marcajele dvs. Acest lucru este grozav în teorie, dar este confuz dacă aveți mai mult de o notă pe fiecare pagină, deoarece nu indică locația exactă în care a fost creată nota. De asemenea, Scribe nu vă lasă să scrieți niciun fel de note pe manga, benzi desenate, romane grafice, reviste sau ziare.

În prezent, aveți voie să scrieți direct pe pagină în PDF-uri, dar experiența nu este grozavă. Pixul în sine funcționează bine, dar gestionarea documentelor este mai dificilă decât ar trebui. Când vă aflați într-un PDF, nu puteți ajusta dimensiunea sau aspectul fontului, așa că, în schimb, trebuie să ciupiți pentru a mări pentru a mări sau repoziționa documentul. Acea parte funcționează bine și nu este prea greu să găsești un nivel care funcționează cel mai bine pentru tine. Cu toate acestea, odată ce sunteți poziționat în PDF, Scribe nu permite menținerea nivelurilor actuale de zoom de la o pagină la alta. Aceasta face ca citirea PDF-urilor lungi să fie greoaie și frustrantă.

În cele din urmă, Scribe este grozav dacă doriți un e-reader cu ecran mare sau sunteți dornici să scrieți de mână note lipicioase în cărțile Amazon. Dar pur și simplu nu este suficient de bun nici la PDF-uri sau la luarea de note în linie pentru a-l recomanda ca altceva decât un Kindle gigantic, dar excelent.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Două căprioare, eliberate din captivitate de autorități în raionul Nisporeni

Într-o acțiune promptă și decisivă, inspectorii pentru Protecția Mediului din raionul Nisporeni au reușit să elibereze două căprioare ținute ilegal în captivitate de un locuitor al satului Odobești. Autoritățile au fost sesizate de un cetățean vigilent, iar intervenția lor rapidă a dus la salvarea animalelor. Inspectorii s-au deplasat la fața locului imediat după primirea alertei

NATO păstrează 500.000 de militari în alertă din cauza amenințării rusești

În contextul creșterii tensiunilor cu Rusia, Alianța Nord-Atlantică (NATO) a mobilizat 500.000 de militari pentru a contracara posibilele agresiuni ale Moscovei. Acest pas vine după o serie de evenimente ce au consolidat temerile legate de intențiile expansioniste ale Rusiei, printre care anexarea Crimeei în 2014 și invazia Ucrainei în 2022. În ultimii zece ani, NATO

Copiii din raioanele Cahul și Rezina beneficiază de servicii stomatologice gratuite

În perioada 22-25 iulie, copiii din raioanele Cahul și Rezina vor avea acces la servicii stomatologice gratuite oferite de echipe mobile de medici specialiști. Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), aceste servicii vor fi disponibile pentru copiii din localitățile Taraclia de Salcie și Doina. Pe lângă aceste servicii stomatologice, un complex radiodiagnostic mobil

China plănuiește să crească vârsta de pensionare, acum cea mai scăzută din lume

China intenționează să mărească treptat vârsta de pensionare, în prezent cea mai scăzută din lume, pentru a permite oamenilor să lucreze mai mult timp și pentru a reduce presiunea asupra sistemului de pensii, în contextul în care multe provincii se confruntă deja cu deficite, informează agenția Reuters. Această reformă este urgentă, având în vedere că

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share