FC Barcelona și Real Madrid se vor duela în finala Supercupei Spaniei

Share

FC Barcelona s-a calificat în finala Supercupei Spaniei la fotbal, după ce s-a impus cu 4-2 la loviturile de departajare în faţa formaţiei Betis Sevilla, joi seara, pe King Fahd International Stadium din Riad, în faţa a 38.624 de spectatori.

Scorul a fost egal la finalul timpului regulamentar de joc (1-1) şi al prelungirilor (2-2). Pentru Barca au marcat Robert Lewandowski (40) şi Ansu Fati (93), în timp ce golurile andaluzilor au fost reuşite de Nabil Fekir (77) şi Loren Moron (101).

La loviturile de departajare, pentru catalani au transformat Robert Lewandowski, Franck Kessie, Ansu Fati şi Pedri, în timp ce pentru andaluzi au punctat Willian Jose ş Loren, iar Juanmi şi William Carvalho au ratat.

Cu această ocazie, internaţionalul spaniol Sergio Busquets a disputat al 700-lea său meci în tricoul Barcelonei, fiind al treilea jucător din istoria clubului catalan ca număr de partide jucate, după Lionel Messi (778) şi Xavi Hernandez, actualul antrenor al grupării “blaugrana” (767).

FC Barcelona o va înfrunta în finala programată duminică pe marea sa rivală Real Madrid, care a trecut miercuri, în prima semifinală, tot la loviturile de departajare, de echipa Valencia FC (scor 4-3).

Real Madrid este deţinătoarea trofeului, iar duminică speră să cucerească pentru a 13-a oară în istoria sa Supercupa Spaniei, pentru a o egala astfel pe FC Barcelona la numărul de succese în această competiţie.

Supercupa Spaniei se desfăşoară pentru a treia oară în Arabia Saudită, în formatul cu patru echipe participante (campioana şi vicecampioana din La Liga, câştigătoarea şi finalista Cupei Spaniei).

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Exportul de fructe moldovenești pe piața UE, în plină ascensiune

Căutate pentru calitate și gust deosebit, fructele moldovenești sunt din ce în ce mai solicitate pe piața UE. Acest lucru este reflectat în cifrele de export pentru primele 10 luni ale anului. Dacă în anul 2021 au fost exportate circa 75 tone de cireșe, în 2023 cifra ajunge la 2600 de tone. Referitor la mere,

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an, graţie impulsului datorat entuziasmului general cu privire la reducerile de dobândă din SUA, în timp ce comercianţii anticipează aprobarea iminentă a fondurilor Bitcoin tranzacţionate pe piaţa bursieră americană. Cea mai mare criptomonedă din lume a ajuns luni la 41.522 de dolari, cel mai

O nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC” vine din  SUA

Nouă speranță, pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat Nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat medicamentul Jaypirca, dezvoltat de compania Eli Lilly. Administraţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a dat o a doua aprobare pentru medicamentul Jaypirca al companiei Eli Lilly,

O delegație din SUA, în vizită la Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

La 01 decembrie 2023, Poliția de Frontieră a primit în vizită reprezentanții Agenției de Apărare și Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării al SUA (DTRA). În cadrul discuțiilor, s-a efectuat o prezentare detaliată a activității desfășurate de către Poliția de Frontieră și evoluțiile înregistrate la frontiera de stat în această perioadă, fiind evidențiate rezultatele obținute

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share