VIN SĂRBĂTORILE: Vin fiert și alte delicii, la Târgul de Crăciun „Satul Colindătorilor”

Share

Târgul de Crăciun „Satul Colindătorilor”, organizat de Guvern, își va deschide porțile la 23 decembrie, ora 17.00, în scuarul Palatului Național ,,Nicolae Sulac”.

Târgul va avea 20 căsuțe de lemn, unde meșterii populari și producătorii autohtoni vor expune spre vânzare lucrări meșteșugărești, instrumente populare, costume tradiționale, obiecte de artă din lemn și lut. De asemenea, oaspeții și locuitorii capitalei vor avea posibilitatea să participe la o serie de ateliere, unde meșterii populari vor împărtăşi din secretele lor în confecţionarea unor obiecte de artizanat, și să guste din bucate tradiționale, vin fiert și alte delicii pregătite de cei mai iscusiți bucătari.

Micii vizitatori ai „Târgului de Crăciun” vor avea parte de o atmosferă distractivă cu animatori, iar în Căsuţa lui Moş Crăciun, copiii vor putea sta de vorbă cu Moșul, recita poezii și face poze.

Programul artistic se va desfășura doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, cu participarea orchestrelor și interpreților de muzică populară, ansamblurilor folclorice și a fanfarelor. Conceptul Târgului de Crăciun din acest an va fi axat pe mobilitatea culturii, astfel artiștii profesioniști din Chișinău vor evolua pe scenele din localitățile Republicii Moldova, iar scena Târgului din capitală va fi animată de artiști amatori din raioanele țării. Unele concerte din programul Palatului Național vor fi difuzate live pe ecranul LED instalat în scuar.

Totodată, Orchestra Națională de muzică populară „Lăutarii”, Ansamblul de cântece și dansuri populare „Fluieraș”, Orchestra „Mugurel”, Formațiile „Milenium” și „Noroc” au programate concerte, în perioada 23 – 28 decembrie, la Cahul, Hâncești, Bălți, Cantemir, Râșcani, Leova, Soroca, Drochia, Căușeni și Ștefan Vodă.

Programul evenimentelor artistice, dedicat sărbătorilor de Crăciun, se va încheia pe 7 ianuarie, odată cu închiderea Târgului de Crăciun. Târgul va fi deschis zilnic între orele 15.00 și 21.00.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

România trimite rachete Patriot în Ucraina

România va furniza Ucrainei un sistem de apărare antiaeriană Patriot, conform deciziei luate joi de Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) în cadrul unei ședințe. „Având în vedere deteriorarea semnificativă a situației de securitate în Ucraina, ca urmare a atacurilor constante și masive ale Rusiei asupra civililor și a infrastructurii civile, mai ales asupra celei

Vânzările Dacia în Europa au scăzut cu 9% în mai

Vânzările de autoturisme Dacia în Europa au înregistrat în mai un declin de 9%, iar cota de piaţă a producătorului de automobile s-a redus la 4%, de la la 4,6% în perioada similară din 2023, conform raportului publicat joi de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). Datele statistice sunt valabile pentru statele din Uniunea Europeană,

Cod Galben de vânt puternic: Primăria recomandă prudență cetățenilor

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru astăzi, 20 iunie, un Cod Galben de intensificări ale vântului. În acest context, Primăria Chișinău îndeamnă cetățenii să fie prudenți pentru a-și proteja sănătatea și bunurile materiale. “Pentru a preveni incidentele, cetățenii sunt sfătuiți să evite deplasarea sau aflarea în apropierea arborilor bătrâni și să nu parcheze autoturismele

Un nou val de praf saharian ajunge deasupra Republicii Moldova

O masă de aer încărcată cu particule de praf saharian ajunge din nou, joi dimineață, pe teritoriul Republicii Moldova. Conform reprezentanților Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), norul va afecta în principal sudul țării. Depunerile de praf vor fi vizibile doar în zonele unde va ploua. Totuși, precipitații nu sunt prognozate în majoritatea regiunilor țării. „Acest

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share