Un pakistanez și doi nigerieni au încercat să ajungă ilegal din R.Moldova în România / VIDEO

Share

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD au contracarat, la sfârșitul săptămânii trecute, două tentative de trecere ilegală a frontierei moldo-române. Documentați sunt un cetățean al Pakistanului și doi ai Republicii Federale Nigeria.

Primul incident a fost consemnat în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiulești, unde patrula mobilă a depistat doi cetățeni străini în apropierea râului Prut. Persoanele au fost reținute și transportate la sediul Sectorului pentru stabilirea identității. În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au constatat că sunt cetățeni ai Republicii Federale Nigeria, ambii în vârstă de 23 de ani. Din declarații s-a aflat că aceștia intenționau să ajungă în România și ulterior în Germania, deși nu dețineau niciun document asupra lor.

Cel de-al doilea caz a fost înregistrat în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției e Frontieră Stoianovca. Prin intermediul sistemului fix de observare a fost depistată o persoană suspectă, cu rucsac în spate, care se deplasa paralel cu malul Prutului. Ajuns la podul feroviar acesta căuta posibilități de a trece frontiera de stat. Pentru identificarea și reținerea persoanei respective a fost orientată grupa operativă de intervenție. La scurt timp, persoana a fost reținută și stabilită cetățenia acesteia –  Republica Islamică Pakistan. La audieri, străinul a comunicat că intenționa să ajungă în una din țările europene, cu scop de muncă.

În continuare au loc cercetări pe ambele cazuri, în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share