Incendiu de vegetație la Cahul: Un mistreț cu puii săi, salvați de pompieri / VIDEO

Share

În ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 12 cazuri de lichidare a focarelor de vegetație uscată în urma cărora au fost compromise circa 30 ha de teren.

Potrivit IGSU, un incendiu de vegetație a izbucnit în după amiaza zilei de 5 martie în apropierea localității Crihana Veche, raionul Cahul.

Pentru stingerea flăcărilor, la fața locului a fost trimis un echipaj de pompieri. Ajunși, aceștia au stabilit că aproximativ 6 ha de iarbă uscată, dar și stufăriș sunt cuprinse de foc. Angajații IGSU au reușit să lichideze arderea fără ca aceasta să obțină răspândire către zona locativă.

Mai mult, în timpul intervenției pompierii au salvat din incendiu un mistreț și pe cei zece pui ai săi, care riscau să piară în incendiu, aflându-se printre stufărișul afectat de foc. Datorită intervenției eficiente a salvatorilor, animalele au rămas vii și nevătămate. Cauza și circumstanțele urmează a fi stabilite ulterior.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă oamenii să nu dea foc vegetației uscate, stufărișului, dar și gunoiului menajer, întrucât o simplă scânteie poate genera incendii devastatoare, în condiții de vânt și umiditate redusă. Mai mult, cetățenii sunt rugați să fie mai responsabili, evitând aprinderea suprafețelor de teren, pentru ca focul să nu nimicească flora și fauna țării. În caz de situații de risc și excepționale oamenii sunt îndemnați să alerteze de urgență Serviciul 112.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Singapore vrea să-și construiască insule artificiale pentru a-și proteja teritoriul

Singapore intenţionează să construiască insule artificiale în largul coastei sale estice pentru a-şi proteja o parte a teritoriului de creşterea nivelului mării cauzată de schimbările climatice. Studiile de inginerie şi de impact asupra mediului ce vor fi realizate în cadrul unui proiect denumit „Long Island” vor începe în 2024 şi vor dura cinci ani, a

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi în valoare totală de peste 3,3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii și a programelor de studii. Investițiile sunt susținute de Proiectul „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Cu resursele alocate instituția va conceptualiza

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share