Turcia: Salvatorii moldoveni au evaluat 12 blocuri rezidențiale pentru a depista oameni aflați sub ruine

Share

Salvatorii din Republica Moldova plecați în misiunea internațională în Turcia continuă căutările pentru salvarea victimelor cutremurului. Pe parcursul zilei de ieri, 10 februarie, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au evaluat 12 blocuri rezidențiale pentru a depista oameni aflați sub ruine. În rezultatul acțiunilor întreprinse au fost depistate două cadavre sub dărâmăturile materialelor constructive.

Tot vineri, 10 februarie, salvatorii moldoveni, la solicitarea colegilor echipei din Mexic, au acordat suport cu utilaj tehnic necesar pentru identificarea locului sinistraților blocați într-un bloc avariat și salvarea unei persoane. Pe parcursul zilei de astăzi echipa Republicii Moldova de căutare salvare urbană va continua misiunea de căutare a sinistraților, dar și vor evalua starea construcțiilor avariate pentru a putea intra în zonele de risc.

NOTĂ: Echipa de salvatori a Republicii Moldova specializată în căutare-salvare urbană, formată din 55 angajați IGSU cu 12 unități de tehnică grea și 2 câini de căutare-salvare au pornit în misiune internațională în Turcia în seara zilei de luni, 6 februarie.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share