Peste șapte mii de cazuri de viroze și gripă în școlile și grădinițele din R.Moldova

Share

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) informează că, pe parcursul săptămânii trecute, în școlile și grădinițele din R.Moldova au fost înregistrate 7463 de cazuri de infecții respiratorii virale acute și de gripă sezonieră.

Astfel, din totalul cazurilor, 4272 au fost atestate în grădinițe și 3191 în instituțiile de învățământ primar și secundar. Totodată, timp de o săptămână s-au îmbolnăvit și 200 de pedagogi.

În aceste condiții, MEC a expediat o circulară Organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, prin care a recomandat eficientizarea măsurilor de profilaxie, în vederea prevenirii maladiilor respiratorii și diminuării riscului de îmbolnăvire.

Totodată, MEC a solicitat conducătorilor instituțiilor de învățământ general implicarea în diverse acțiuni de control antiepidemic precum monitorizarea zilnică a frecvenței elevilor și identificarea cauzelor absențelor de la ore; organizarea și desfășurarea activităților educaționale în condiții optime; respectarea igienei personale și colective, în special a igienei mâinilor; respectarea regimului de temperatură și de alimentație a copiilor și a elevilor în instituțiile de învățământ; menținerea curățeniei în încăperi și aerisirea periodică a sălilor de studii.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share