Guvernul ar putea cere încă 60 de zile de stare de urgență

Share

Starea de urgență, instituită în Republica Moldova pe 24 februarie 2022, ziua în care Federația Rusia a invadat țara vecină, Ucraina, ar putea fi prelungită, a declarat Natalia Gavrilița.

Potrivit oficialului, Guvernul încă analizează opțiunea de a solicita opțiunea de a solicita Parlamentului încă 60 de zile în condițiile în care „riscurile persistă”.

„Vedem că riscurile persistă, dacă vedem aceste atacuri cu rachete în Ucraina. Vedem și riscuri privind noi valuri de refugiați, riscuri de situații în care trebuie să reacționăm foarte repede.

Pe lângă asta, avem o situație dificilă în energetică…Uneori, sunt necesare decizii care trebuie să intre în vigoare azi”, a declarat premierul Natalia Gavrilița în cadrul ediției de luni, 16 ianuarie a emisiunii „Новая неделя” de la TV8.

Prim-ministra a vorbit și despre riscurile ca Rusia să își extindă invazia.

„Continuăm să îndemnăm la unitate și încredere unii în alții și față de conducere. La graniță, e un război, sigur, sunt riscuri, dar la fel ca în 2022, le vom analiza și ne vom pregăti de orice scenariu”, a mai spus Natalia Gavrilița.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

A început cea de a doua ediție a Festivalului Tradițiilor Românești la Chișinău

Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce în capitala Republicii Moldova,începând de astăzi, un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României. Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis. Festivalul Tradițiilor Românești are loc în

Blocul parlamentar „Victorie-Pobeda” a fost declarat neconstituțional și desființat

Blocul parlamentar “Victorie-Pobeda”, anunțat anterior în Parlament și compus din deputați ai fostului partid Șor, a fost declarat neconstituțional și desființat în conformitate cu decizia Curții Constituționale. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a explicat că Direcția Juridică a Parlamentului a analizat anunțul privind formarea acestui grup și a constatat că membrii fostului partid Șor, care a

Localitatea Stăuceni din municipiul Chișinău devine oraș

Prin votul final din Parlament, localitatea Stăuceni, situată în municipiul Chișinău, a fost ridicată la rangul de oraș. Această schimbare a fost confirmată printr-un proiect de lege aprobat astăzi în lectură finală. Inițiativa legislativă a fost propusă de Larisa Voloh, președinta Comisiei parlamentare pentru administrație publică și dezvoltare regională. Potrivit acesteia, acordarea statutului de oraș

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share