Peste 70 ha de teren au fost compromise de incendiile de vegetație în ultimele 24 de ore

Share

În ultimele 24 de ore angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în 31 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetație uscată. În total focul a compromis peste 70 ha de teren.

Astfel, un incendiu de vegetație a fost înregistrat în seara zilei de 08 martie în localitatea Ruseștii Noi, raionul Ialoveni. Focul a afectat peste 3 ha de stufăriș. La fața locului a intervenit un echipaj al salvatorilor și pompierilor.

Alte 15 ha de iarbă și vegetație uscată au fost nimicite în comuna Stăuceni din municipiul Chișinău. La fața locului pentru lichidarea incendiului au intervenit pompierii.

Tot de intervenția angajaților IGSU a fost nevoie în localitățile Hăncăuți și Șofrâncani, raionul Edineț, unde focarele de iarbă aprinsă au distrus peste 9 ha de teren.

La Cantemir salvatorii din sudul țării au lichidat 3 ha de vegetație aprinsă în localitatea Constantinești. În urma incendiilor nu au fost raportate victime.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat oamenii să nu aprindă vegetația uscată, gunoiul menajer și stufărișul.

În condiții de temperaturi ridicate, umiditate redusă și vânt orice scânteie poate provoca incendii de proporții. În situații de risc persoanele sunt îndemnate să apeleze Serviciul 112.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share