Moldovenii revin acasă de sărbători

Share

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 54 357 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 31 547 traversări persoane.

Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 31 198, iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit 23 159.
Cea mai ”activă” frontieră a fost cu România – 31 334 traversări, la granița moldo – ucraineană fiind semnalate – 14 540 treceri și alte 8 483 traversări – frontiera aeriană.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:

 • PTF Leușeni – 11 539 traversări persoane;
 • PTF Aeroportul Chișinău – 8 483 traversări persoane;
 • PTF Sculeni – 7 843 traversări persoane;
 • PTF Giurgiulești-Galați – 4 388 traversări persoane;
 • PTF Otaci – 4 210 traversări persoane;
 • PTF Cahul – 3 012 traversări persoane.

Cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 10 938 treceri, dintre care 5 503 – pe sensul de intrare în Moldova. Totodată, numărul de 1 680 au constituit trecerile minorilor ucraineni.

În 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele fapte:

 • 11 persoane au încălcat regimul punctelor de trecere a frontierei;
 • patru străini au încălcat termenul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
 • șase încălcări ale regulilor de folosire a vinietei și de exploatare vehicule;
 • opt persoane și un mijloc de transport, identificate pe consemn național;
 • La această oră, punctele de trecere a frontierei de stat activează în regim normal, fiind înregistrate valori minime în trafic.
  Excepție: din cauza deconectării energiei electrice pe partea ucraineană, PTF Mirnoe-Tabaki și PTF Ceadâr Lunga- Novîe Troianî și-au sistat activitatea.
Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share