Moldovenii revin acasă de sărbători

Share

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 54 357 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 31 547 traversări persoane.

Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 31 198, iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit 23 159.
Cea mai ”activă” frontieră a fost cu România – 31 334 traversări, la granița moldo – ucraineană fiind semnalate – 14 540 treceri și alte 8 483 traversări – frontiera aeriană.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:

 • PTF Leușeni – 11 539 traversări persoane;
 • PTF Aeroportul Chișinău – 8 483 traversări persoane;
 • PTF Sculeni – 7 843 traversări persoane;
 • PTF Giurgiulești-Galați – 4 388 traversări persoane;
 • PTF Otaci – 4 210 traversări persoane;
 • PTF Cahul – 3 012 traversări persoane.

Cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 10 938 treceri, dintre care 5 503 – pe sensul de intrare în Moldova. Totodată, numărul de 1 680 au constituit trecerile minorilor ucraineni.

În 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele fapte:

 • 11 persoane au încălcat regimul punctelor de trecere a frontierei;
 • patru străini au încălcat termenul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
 • șase încălcări ale regulilor de folosire a vinietei și de exploatare vehicule;
 • opt persoane și un mijloc de transport, identificate pe consemn național;
 • La această oră, punctele de trecere a frontierei de stat activează în regim normal, fiind înregistrate valori minime în trafic.
  Excepție: din cauza deconectării energiei electrice pe partea ucraineană, PTF Mirnoe-Tabaki și PTF Ceadâr Lunga- Novîe Troianî și-au sistat activitatea.
Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Vasile Tarlev Intră în cursa pentru Președinția Republicii Moldova

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, și-a anunțat oficial candidatura la alegerile prezidențiale care vor avea loc în toamna acestui an. Aceasta vine în contextul solicitărilor și îndemnurilor din partea cetățenilor, care au determinat decizia sa de a se implica mai activ în viața politică și economică a țării. Tarlev, într-o declarație recentă, a

Micii producători vor putea beneficia de granturi de până la 500 de mii de lei

Guvernul a aprobat, astăzi, Programul de sprijin al micilor producători. Acesta prevede că micii producători – întreprinderi cu o cifră de afaceri anuală de până la 5 milioane de lei și cu până la 9 angajați – vor primi finanțare nerambursabilă de cel mult 70% din valoarea proiectului investițional, dar nu mai mult de 500

Șefa statului a discutat cu 28 de șefi de raioane despre referendumul de aderare la UE

Președinta Maia Sandu a avut o nouă rundă de consultări despre organizarea referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Șefa statului a discutat cu 28 de președinți și vicepreședinți de raioane și i-a chemat să susțină și să promoveze parcursul european al țării, subliniind că integrarea europeană va aduce beneficii tuturor comunităților, indiferent de

Apple pregătește lansarea primului său iPhone pliabil în 2026

Apple, gigantul tehnologic din Cupertino, California, intenționează să revoluționeze din nou piața smartphone-urilor prin lansarea unui iPhone pliabil în 2026, marcând astfel cea mai semnificativă schimbare de design pentru cel mai popular produs al său. Această mișcare este văzută ca o încercare de a imita succesul Samsung Electronics, care a deschis drumul în segmentul telefoanelor

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share