Ministra Justiției: Procuratura Anticorupție a luat în calcul ideea de a se muta la AȘM

Share

Ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a anunțat că Procuratura Anticorupție ia în considerare posibilitatea de a ocupa doar anumite etaje sau birouri în cadrul Academiei de Științe.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni televizate, în contextul nemulțumirilor exprimate de Academia de Științe legate de ideea de a-și împărți sediul cu Procuratura Anticorupție.

În acest context, Mihailov-Moraru a menționat că această idee a fost luată în considerare pe motiv că unele spații din cadrul academiei sunt în prezent neutilizate.

Până acum, nu s-a luat o decizie definitivă cu privire la utilizarea spațiilor Academiei de Științe, iar Procuratura Anticorupție încă explorează alte locații potențiale pentru relocarea angajaților săi.

Această necesitate de relocare a devenit evidentă după ce numărul de angajați al Procuraturii Anticorupție a crescut la 198. Înainte de a se concentra asupra sediului Academiei de Științe, au fost luate în considerare și alte clădiri, inclusiv o aripă a sediului Procuraturii Generale.

Ministrul a adăugat că la început a fost identificată o clădire care necesita investiții suplimentare și, deși sediul Procuraturii Generale rămânea o opțiune, extinderea personalului a făcut ca această variantă să nu mai fie viabilă.

O decizie finală referitoare la noua locație a Procuraturii Anticorupție este așteptată să fie luată în următoarele câteva săptămâni.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Două căprioare, eliberate din captivitate de autorități în raionul Nisporeni

Într-o acțiune promptă și decisivă, inspectorii pentru Protecția Mediului din raionul Nisporeni au reușit să elibereze două căprioare ținute ilegal în captivitate de un locuitor al satului Odobești. Autoritățile au fost sesizate de un cetățean vigilent, iar intervenția lor rapidă a dus la salvarea animalelor. Inspectorii s-au deplasat la fața locului imediat după primirea alertei

NATO păstrează 500.000 de militari în alertă din cauza amenințării rusești

În contextul creșterii tensiunilor cu Rusia, Alianța Nord-Atlantică (NATO) a mobilizat 500.000 de militari pentru a contracara posibilele agresiuni ale Moscovei. Acest pas vine după o serie de evenimente ce au consolidat temerile legate de intențiile expansioniste ale Rusiei, printre care anexarea Crimeei în 2014 și invazia Ucrainei în 2022. În ultimii zece ani, NATO

Copiii din raioanele Cahul și Rezina beneficiază de servicii stomatologice gratuite

În perioada 22-25 iulie, copiii din raioanele Cahul și Rezina vor avea acces la servicii stomatologice gratuite oferite de echipe mobile de medici specialiști. Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), aceste servicii vor fi disponibile pentru copiii din localitățile Taraclia de Salcie și Doina. Pe lângă aceste servicii stomatologice, un complex radiodiagnostic mobil

China plănuiește să crească vârsta de pensionare, acum cea mai scăzută din lume

China intenționează să mărească treptat vârsta de pensionare, în prezent cea mai scăzută din lume, pentru a permite oamenilor să lucreze mai mult timp și pentru a reduce presiunea asupra sistemului de pensii, în contextul în care multe provincii se confruntă deja cu deficite, informează agenția Reuters. Această reformă este urgentă, având în vedere că

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share