Ministra Justiției: Procuratura Anticorupție a luat în calcul ideea de a se muta la AȘM

Share

Ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a anunțat că Procuratura Anticorupție ia în considerare posibilitatea de a ocupa doar anumite etaje sau birouri în cadrul Academiei de Științe.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni televizate, în contextul nemulțumirilor exprimate de Academia de Științe legate de ideea de a-și împărți sediul cu Procuratura Anticorupție.

În acest context, Mihailov-Moraru a menționat că această idee a fost luată în considerare pe motiv că unele spații din cadrul academiei sunt în prezent neutilizate.

Până acum, nu s-a luat o decizie definitivă cu privire la utilizarea spațiilor Academiei de Științe, iar Procuratura Anticorupție încă explorează alte locații potențiale pentru relocarea angajaților săi.

Această necesitate de relocare a devenit evidentă după ce numărul de angajați al Procuraturii Anticorupție a crescut la 198. Înainte de a se concentra asupra sediului Academiei de Științe, au fost luate în considerare și alte clădiri, inclusiv o aripă a sediului Procuraturii Generale.

Ministrul a adăugat că la început a fost identificată o clădire care necesita investiții suplimentare și, deși sediul Procuraturii Generale rămânea o opțiune, extinderea personalului a făcut ca această variantă să nu mai fie viabilă.

O decizie finală referitoare la noua locație a Procuraturii Anticorupție este așteptată să fie luată în următoarele câteva săptămâni.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Biden s-a întâlnit cu văduva și fiica lui Navalnîi / VIDEO

Joe Biden s-a întâlnit joi, la San Francisco, în California, cu Iulia şi Daşa Navalnaia, văduva şi fiica opozantului rus Alexei Navalnîi care a murit în închisoare săptămâna trecută, iar şeful Casei Albe a lăudat „un om de un curaj incredibil”. În cadrul acestei întâlniri, care a fost ţinută departe de ochii presă, preşedintele american

Browser-ul Chrome lansează o funcţie de scris cu ajutorul AI

Google a început să implementeze în browser-ul Chrome o facilitate care foloseşte inteligenţa artificială pentru a ajuta utilizatorii să compună sau să completeze diverse texte. Bazată pe modelul lingvistic Gemini, care tocmai şi-a pierdut temporar abilitatea de a genera imagini istorice din cauza inexactităţilor flagrante produse, noul instrument se numeşte „Help me write”. Help me

Marko Șevcenko: Coloana a 5-a reprezintă un pericol mare pentru Ucraina și R.Moldova

„Coloana a 5-a a fost și este un mare pericol pentru Ucraina și, la fel, Republica Moldova. De acest lucru trebuie să se ocupe instituțiile care se ocupă de securitate. Faptele care reies inclusiv din mass-media arată că acest lucru trebuie luat în foarte serios”, a declarat ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Șevcenko, într-un interviu

Atac cibernetic masiv la Poșta Moldovei, serviciile au fost sistate

Poșta Moldovei a fost supusă unui atac cibernetic masiv în cursul zilei de 20 februarie. Prestarea serviciilor poștale și financiare a fost parțial reluată abia astăzi, 21 februarie, iar echipa tehnică încă lucrează la remedierea problemei. „Vă aducem la cunoștință că, sistemul informatic al întreprinderii a fost supus unui atac cibernetic de tip ransomeware care

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share