Maia Sandu a înmânat distincții mai multor personalități din țară

Share

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a înmânat distincții mai multor personalități din țară. În cadrul unei ceremonii solemne, a fost onorată performanța și succesele atinse în activitatea profesională de către sportivi de performanță, antrenori, oameni de cultură, cercetători, cadre didactice, lucrători din agricultură.

Am menționat că, într-un an greu pentru noi toți, cea mai bună ripostă pe care o putem da Răului sunt lucrurile bune pe care le facem zi de zi – muncind onest, având grijă de aproapele nostru, contribuind la bunăstarea țării și la bunul ei nume. Asta au făcut, cu dăruire, efort și implicare, fiecare dintre cei decorați. Acasă sau în străinătate, pe ogor sau în laborator, pe scenă, în ring sau la catedră, ei au muncit pentru a face bine și a aduce bucurie, pentru ca dezvoltarea să fie mai puternică decât distrugerea”, a declarat Președinta Maia Sandu în adresarea sa către invitați.

Șefa statului și-a exprimat recunoștința față de contribuția lor la dezvoltarea țării noastre. „Le-am mulțumit pentru că, prin ceea ce fac, sunt făuritorii Moldovei și i-am chemat să rămânem uniți pentru a rezista în fața crizelor. Împreună putem face Moldova prosperă și liberă. Solidari putem construi țara modernă pe care ne-o dorim și viitorul nostru european. Sunt convinsă că putem reuși prin oameni, iar laureații de azi sunt un bun exemplu în acest sens”, a mai spus Maia Sandu.

În cadrul festivității, au fost înmânat și trei distincții post-mortem: pentru fostul Ambasador Valeriu Turea și pentru doi participanți la războiul de pe Nistru – Grigorii Căruntu și Aurel Cuconescu, care a fost primar al satului Varnița. „Le-am cinstit, astfel, memoria și faptele”, a mai adăugat șefa statului în mesajul său.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Meta a lansat un generator de imagini bazat pe AI

Generatorul de imagini pe care Meta urmează să-l implementeze în unele din produsele sale este acum disponibil de sine stătător. Meta va oferi, în curând, mai multe funcţii de AI în Facebook, Instagram şi WhatsApp, printre acestea numărându-se posibilitatea generării imaginilor pe baza comenzilor scrise. Înainte de asta, însă, compania a lansat un site, unde

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share