IGSU a intervenit în 33 de situații de risc în zilele de sărbătoare

Share

Pe parcursul ultimelor 48 de ore, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au intervenit în 33 de situații de risc.

De implicarea pompierilor a fost nevoie noaptea trecută în municipiul Bălți. Un incendiu a izbucnit într-un apartament de pe strada Alexandru cel Bun, 24.

Apelul la 112 a fost efectuat la ora 00:46. La fața locului au fost trimise trei echipe de salvatori și pompieri. Aceștia au stabilit că ard mai multe bunuri din interiorul apartamentului cu suprafața de circa 32 m2.

Salvatorii au evacuat proprietara locuinței, o femeie de 70 de ani, care a avut de suferit în urma intoxicației cu fum. Ea a fost preluată de medici și transportată la spital.

Totodată, pompierii au evacuat 21 de persoane din scara blocului care riscau să se intoxice cu fumul dens. Acestea nu au avut de suferit.

Incendiul a fost lichidat la ora 01:55. Cauza și circumstanțele urmează a fi stabilite de specialiști.

Un alt caz a avut loc în după-amiaza zilei de ieri, 25 decembrie, în parcul Valea Morilor din Chișinău. Un minor de 14 ani a fost salvat de la înec. Acesta, din neatenție, a alunecat și a căzut în apă.

Angajații Stației de salvare pe apă nr. 1 au reacționat rapid. Băiatul a fost scos la mal viu și nevătămat, iar de îngrijiri medicale nu a avut nevoie.

Un alt caz a avut loc tot ieri, în localitatea Costuleni, raionul Ungheni. Un minor de 12 ani s-ar fi intoxicat cu gazul emanat de la soba de încălzit.

La fața locului a intervenit un echipaj medical. Băiatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri. Actualmente, starea lui este stabilă. Alte circumstanțe se stabilesc.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Amenzi și 200 de ore de muncă neremunerată pentru arderea vegetației uscate

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Protecția Mediului, nouă indivizi au fost amendati recent pentru incendierea vegetației uscate în intervalul 11 aprilie 2024 – 17 aprilie 2024, conform comunicatului emis de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). „Astfel, în urma măsurilor de profilaxie s-a constatat o descreștere a

Percheziții într-un dosar de contrabandă cu obiecte din metale prețioase

Sub coordonarea procurorilor PCCOCS, ofițerii Serviciului Vamal au efectuat patru percheziții în cadrul unei investigații penale privind contrabanda cu obiecte din metale prețioase, evaluată la suma de 1.584.290 de lei. Potrivit Serviciului Vamal, la această etapă cu statul de bănuit în dosar este un cetățean moldovean care a fost depistat la vama Leușeni, cu obiecte

METEO: Prognoza meteo pentru sfârșitul săptămânii

Meteorologii anunță pentru vineri, 19 aprilie, o vreme predominant noroasă, fără precipitații semnificative. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) indică un vânt care va sufla din Nord-Vest, de la slab la moderat, cu posibile intensificări izolate. Vremea va fi influențată de o zonă cu presiune atmosferică normală, iar noaptea se pot aștepta ploi slabe izolate. Temperaturile

SA „Floarea Soarelui” a onorat toate obligațiile către agricultori

Societatea pe acțiuni „Floarea Soarelui” a confirmat că și-a achitat toate datoriile către agricultori conform contractelor încheiate. Anunțul a fost făcut astăzi la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), unde a avut loc a treia rundă de discuții între producătorii și procesatorii de semințe de floarea-soarelui, prin intermediul unei videoconferințe. Pe ordinea de zi s-au

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share