IGSU a intervenit în 33 de situații de risc în zilele de sărbătoare

Share

Pe parcursul ultimelor 48 de ore, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au intervenit în 33 de situații de risc.

De implicarea pompierilor a fost nevoie noaptea trecută în municipiul Bălți. Un incendiu a izbucnit într-un apartament de pe strada Alexandru cel Bun, 24.

Apelul la 112 a fost efectuat la ora 00:46. La fața locului au fost trimise trei echipe de salvatori și pompieri. Aceștia au stabilit că ard mai multe bunuri din interiorul apartamentului cu suprafața de circa 32 m2.

Salvatorii au evacuat proprietara locuinței, o femeie de 70 de ani, care a avut de suferit în urma intoxicației cu fum. Ea a fost preluată de medici și transportată la spital.

Totodată, pompierii au evacuat 21 de persoane din scara blocului care riscau să se intoxice cu fumul dens. Acestea nu au avut de suferit.

Incendiul a fost lichidat la ora 01:55. Cauza și circumstanțele urmează a fi stabilite de specialiști.

Un alt caz a avut loc în după-amiaza zilei de ieri, 25 decembrie, în parcul Valea Morilor din Chișinău. Un minor de 14 ani a fost salvat de la înec. Acesta, din neatenție, a alunecat și a căzut în apă.

Angajații Stației de salvare pe apă nr. 1 au reacționat rapid. Băiatul a fost scos la mal viu și nevătămat, iar de îngrijiri medicale nu a avut nevoie.

Un alt caz a avut loc tot ieri, în localitatea Costuleni, raionul Ungheni. Un minor de 12 ani s-ar fi intoxicat cu gazul emanat de la soba de încălzit.

La fața locului a intervenit un echipaj medical. Băiatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri. Actualmente, starea lui este stabilă. Alte circumstanțe se stabilesc.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Singapore vrea să-și construiască insule artificiale pentru a-și proteja teritoriul

Singapore intenţionează să construiască insule artificiale în largul coastei sale estice pentru a-şi proteja o parte a teritoriului de creşterea nivelului mării cauzată de schimbările climatice. Studiile de inginerie şi de impact asupra mediului ce vor fi realizate în cadrul unui proiect denumit „Long Island” vor începe în 2024 şi vor dura cinci ani, a

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi în valoare totală de peste 3,3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii și a programelor de studii. Investițiile sunt susținute de Proiectul „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Cu resursele alocate instituția va conceptualiza

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share