Exercițiu în domeniul securității cibernetice, la Ministerul Apărării

Share

Un exercițiu în domeniul securității cibernetice se desfășoară, în perioada 14-16 noiembrie curent, la Ministerul Apărării. Evenimentul este organizat de Academia de guvernare electronică din Estonia (e-Governance Academy (eGA), în comun cu Armata Națională.

La ședințele de instruire participă 29 de militari ai Armatei Naționale, aceștia fiind familiarizați cu tehnici de prevenire, detectare și răspuns la amenințările de ordin cibernetic.

„Pentru specialiștii noștri în securitate cibernetică această instruire reprezintă o experiență practică valoroasă, ceea ce le permite să înțeleagă mai bine posibilii vectori de amenințare, să contracareze atacurile cibernetice în echipă și să protejeze eficient spațiul digital al instituției”, a menționat ministrul apărării Anatolie Nosatîi în cadrul evenimentului.

La rândul său, reprezentanta Academiei de guvernare electronică, manager de proiect, Merle Maigre, a menționat: „Securitatea cibernetică înseamnă că oamenii știu cum să folosească tehnologia și sunt capabili să acționeze împreună la niveluri strategice, operaționale și tactice în securizarea mediului online în lumea interconectată de astăzi. În cazul unui atac cibernetic, trebuie să aveți oameni bine pregătiți, care să știe să folosească cele mai noi și mai bune soluții bazate pe tehnologie. Securitatea cibernetică este în cele din urmă o problemă umană”.

Potrivit scenariului exercițiului, participanții au desfășurat activități practice de identificare și colectare de date în cazul unor cazuri de atac cibernetic, dar și ședințe care au avut ca scop dezvoltarea capabilităților în domeniul securității cibernetice la nivel tehnic.

Exercițiul face parte din proiectul „Dezvoltarea capabilităților de apărare cibernetică” din cadrul Instrumentului European pentru Pace (EPF), demarat în 2022.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Exportul de fructe moldovenești pe piața UE, în plină ascensiune

Căutate pentru calitate și gust deosebit, fructele moldovenești sunt din ce în ce mai solicitate pe piața UE. Acest lucru este reflectat în cifrele de export pentru primele 10 luni ale anului. Dacă în anul 2021 au fost exportate circa 75 tone de cireșe, în 2023 cifra ajunge la 2600 de tone. Referitor la mere,

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an, graţie impulsului datorat entuziasmului general cu privire la reducerile de dobândă din SUA, în timp ce comercianţii anticipează aprobarea iminentă a fondurilor Bitcoin tranzacţionate pe piaţa bursieră americană. Cea mai mare criptomonedă din lume a ajuns luni la 41.522 de dolari, cel mai

O nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC” vine din  SUA

Nouă speranță, pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat Nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat medicamentul Jaypirca, dezvoltat de compania Eli Lilly. Administraţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a dat o a doua aprobare pentru medicamentul Jaypirca al companiei Eli Lilly,

O delegație din SUA, în vizită la Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

La 01 decembrie 2023, Poliția de Frontieră a primit în vizită reprezentanții Agenției de Apărare și Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării al SUA (DTRA). În cadrul discuțiilor, s-a efectuat o prezentare detaliată a activității desfășurate de către Poliția de Frontieră și evoluțiile înregistrate la frontiera de stat în această perioadă, fiind evidențiate rezultatele obținute

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share