Dragobete 2023. Ce este interzis să faci pe 24 februarie

Share

Dragobetele se celebrează pe data de 24 februarie și este una dintre cele vechi și mai cunoscute sărbători din cultura românească. Se spune că ar data încă de pe vremea dacilor, la fel ca obiceiurile și tradițiile legate de această zi.

Simbolistica Dragobetelui

Dragobetele ar fi fost fiul Dochiei. Un bărbat frumos și plin de voie bună, îi plăcea să petreacă mereu cu mare fast atunci când venea ziua lui de naștere. Superstițiile spun că trebuie neapărat să îi intri în grații și să îl faci să te placă.

Iar singurul mod prin care poți face asta este să respecți tradițiile. Într-adevăr, unele dintre ele par învechite și ar trebui adaptate vremurilor moderne, însă nu este recomandat nici să le ignori în totalitate.

Dragobetele reprezintă începutul unui nou anotimp, când natura începe să prindă viață, dar și sfârșitul desfrâurilor lumești, deoarece începe Postul Paștelui.

Ce nu este bine să faci de Dragobete?

Există o serie de lucruri pe care nu ai voie să le faci pe 24 februarie. De exemplu, dacă ești femeie, nu este recomandat să speli rufe, să coși sau să calci, pentru că asta îl va enerva foarte tare pe Dragobete. Casa trebuie însă să fie curată, pentru ca energiile pozitive să circule în voie.

Nu vă gândiți însă că numai femeile au parte de interdicții. În această zi, bărbații nu trebuie să își supere în niciun fel iubitele. Dacă acestea varsă până și o singură lacrimă de supărare, ghinioanele îi vor urmări pe toate planurile până la sfârșitul anului.

În cazul în care ți-ai întâlnit deja jumătatea, asigură-te că pe 24 februarie îi dai un sărut, pentru ca Dragobetele să vă vegheze iubirea și pentru ca relația voastră să dureze.

Totodată, bărbații trebuie să le ofere flori partenerelor lor în această zi, altfel vor fi nefericiți în lunile ce urmează.
De asemenea, dacă unei fete îi place de un băiat, trebuie să facă în așa fel încât să îi iasă în cale de Dragobete.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Cutremur cu magnitudinea 4,8 în județul Buzău, resimțit și în Republica Moldova

Un cutremur mediu cu magnitudinea 4,8 pe Richter s-a produs în noaptea de duminică spre luni, la ora 0:05, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, România, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), notează Agerpres. Mai mulți internauți din Republica Moldova au scris că au resimțit seismul. Seismul, de intensitate

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Singapore vrea să-și construiască insule artificiale pentru a-și proteja teritoriul

Singapore intenţionează să construiască insule artificiale în largul coastei sale estice pentru a-şi proteja o parte a teritoriului de creşterea nivelului mării cauzată de schimbările climatice. Studiile de inginerie şi de impact asupra mediului ce vor fi realizate în cadrul unui proiect denumit „Long Island” vor începe în 2024 şi vor dura cinci ani, a

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share