Dragobete 2023. Ce este interzis să faci pe 24 februarie

Share

Dragobetele se celebrează pe data de 24 februarie și este una dintre cele vechi și mai cunoscute sărbători din cultura românească. Se spune că ar data încă de pe vremea dacilor, la fel ca obiceiurile și tradițiile legate de această zi.

Simbolistica Dragobetelui

Dragobetele ar fi fost fiul Dochiei. Un bărbat frumos și plin de voie bună, îi plăcea să petreacă mereu cu mare fast atunci când venea ziua lui de naștere. Superstițiile spun că trebuie neapărat să îi intri în grații și să îl faci să te placă.

Iar singurul mod prin care poți face asta este să respecți tradițiile. Într-adevăr, unele dintre ele par învechite și ar trebui adaptate vremurilor moderne, însă nu este recomandat nici să le ignori în totalitate.

Dragobetele reprezintă începutul unui nou anotimp, când natura începe să prindă viață, dar și sfârșitul desfrâurilor lumești, deoarece începe Postul Paștelui.

Ce nu este bine să faci de Dragobete?

Există o serie de lucruri pe care nu ai voie să le faci pe 24 februarie. De exemplu, dacă ești femeie, nu este recomandat să speli rufe, să coși sau să calci, pentru că asta îl va enerva foarte tare pe Dragobete. Casa trebuie însă să fie curată, pentru ca energiile pozitive să circule în voie.

Nu vă gândiți însă că numai femeile au parte de interdicții. În această zi, bărbații nu trebuie să își supere în niciun fel iubitele. Dacă acestea varsă până și o singură lacrimă de supărare, ghinioanele îi vor urmări pe toate planurile până la sfârșitul anului.

În cazul în care ți-ai întâlnit deja jumătatea, asigură-te că pe 24 februarie îi dai un sărut, pentru ca Dragobetele să vă vegheze iubirea și pentru ca relația voastră să dureze.

Totodată, bărbații trebuie să le ofere flori partenerelor lor în această zi, altfel vor fi nefericiți în lunile ce urmează.
De asemenea, dacă unei fete îi place de un băiat, trebuie să facă în așa fel încât să îi iasă în cale de Dragobete.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

A început cea de a doua ediție a Festivalului Tradițiilor Românești la Chișinău

Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce în capitala Republicii Moldova,începând de astăzi, un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României. Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis. Festivalul Tradițiilor Românești are loc în

Blocul parlamentar „Victorie-Pobeda” a fost declarat neconstituțional și desființat

Blocul parlamentar “Victorie-Pobeda”, anunțat anterior în Parlament și compus din deputați ai fostului partid Șor, a fost declarat neconstituțional și desființat în conformitate cu decizia Curții Constituționale. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a explicat că Direcția Juridică a Parlamentului a analizat anunțul privind formarea acestui grup și a constatat că membrii fostului partid Șor, care a

Localitatea Stăuceni din municipiul Chișinău devine oraș

Prin votul final din Parlament, localitatea Stăuceni, situată în municipiul Chișinău, a fost ridicată la rangul de oraș. Această schimbare a fost confirmată printr-un proiect de lege aprobat astăzi în lectură finală. Inițiativa legislativă a fost propusă de Larisa Voloh, președinta Comisiei parlamentare pentru administrație publică și dezvoltare regională. Potrivit acesteia, acordarea statutului de oraș

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share