Contrabandă cu peste 600.000 țigarete, șase persoane au fost reținute

Contrabandă cu peste 600.000 țigarete, șase persoane au fost reținute
Share

Angajații Direcției regionale SUD și Direcției Inspecție Efectiv din cadrul Poliției de Frontieră, de comun cu Procurorii PCCOCS, oficiul Sud, au reținut șase persoane, dintre care trei sunt angajați ai Sectorului Poliției de Frontieră din Leova, urmare a încercării acestora să scoată din țară peste 600.000 țigarete.

Reținerile au avut loc la mijlocul și în a doua parte a săptămânii precedente, după care au fost aplicate mandate de arestare. Inițial, au fost reținute în flagrant patru persoane, inclusiv un polițist de frontieră. Tentativa de contrabandă a avut loc în proximitatea localității Tochile-Răducani, raionul Leova, iar la fața locului au fost depistate: un autoturism ce aparținea organizatorului, o barcă gonflabilă și 30 de cutii și 14 blocuri, ce conțineau peste 300.000 țigarete cu timbru de acciză autohton.

În următoarea zi, într-o localitate din raionul Leova, la domiciliul organizatorului grupului infracțional au fost depistate alte 30 cutii cu 300.000 țigarete, o armă deținută ilegal și uniforme polițienești, deși persoana nu este angajată în niciun organ de poliție. Totodată, în cadrul dosarului, în aceeași zi au fost reținuți alți doi angajați ai Poliției de Frontieră, unul fiind cu funcție de conducere.

Ulterior, procurorii PCCOCS au prezentat Judecătoriei Cahul demersuri cu privire la aplicarea arestului în privința celor șase persoane, cu vârste cuprinse între 31 și 42 de ani. Astfel, judecătorul a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile în Penitenciarul nr. 5 pentru patru persoane – două fiind polițiști de frontieră, iar pentru alte două persoane – arest la domiciliu.

Investigațiile continuă, în vederea stabilirii altor aspecte infracționale din dosarul penal, timp în care persoanele se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

În contextul cazului dat, Poliția de Frontieră condamnă actele de implicare a angajaților în activități ilegale și va interveni de fiecare dată când se cere curățirea sistemului de persoane corupte sau care sunt parte a unor scheme infracționale. Poliția de Frontieră se declară ferm angajată în dezvoltarea mecanismelor de luptă cu orice ilegalitate!

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

România trimite rachete Patriot în Ucraina

România va furniza Ucrainei un sistem de apărare antiaeriană Patriot, conform deciziei luate joi de Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) în cadrul unei ședințe. „Având în vedere deteriorarea semnificativă a situației de securitate în Ucraina, ca urmare a atacurilor constante și masive ale Rusiei asupra civililor și a infrastructurii civile, mai ales asupra celei

Vânzările Dacia în Europa au scăzut cu 9% în mai

Vânzările de autoturisme Dacia în Europa au înregistrat în mai un declin de 9%, iar cota de piaţă a producătorului de automobile s-a redus la 4%, de la la 4,6% în perioada similară din 2023, conform raportului publicat joi de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). Datele statistice sunt valabile pentru statele din Uniunea Europeană,

Cod Galben de vânt puternic: Primăria recomandă prudență cetățenilor

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru astăzi, 20 iunie, un Cod Galben de intensificări ale vântului. În acest context, Primăria Chișinău îndeamnă cetățenii să fie prudenți pentru a-și proteja sănătatea și bunurile materiale. “Pentru a preveni incidentele, cetățenii sunt sfătuiți să evite deplasarea sau aflarea în apropierea arborilor bătrâni și să nu parcheze autoturismele

Un nou val de praf saharian ajunge deasupra Republicii Moldova

O masă de aer încărcată cu particule de praf saharian ajunge din nou, joi dimineață, pe teritoriul Republicii Moldova. Conform reprezentanților Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), norul va afecta în principal sudul țării. Depunerile de praf vor fi vizibile doar în zonele unde va ploua. Totuși, precipitații nu sunt prognozate în majoritatea regiunilor țării. „Acest

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share