Contrabandă cu peste 600.000 țigarete, șase persoane au fost reținute

Contrabandă cu peste 600.000 țigarete, șase persoane au fost reținute
Share

Angajații Direcției regionale SUD și Direcției Inspecție Efectiv din cadrul Poliției de Frontieră, de comun cu Procurorii PCCOCS, oficiul Sud, au reținut șase persoane, dintre care trei sunt angajați ai Sectorului Poliției de Frontieră din Leova, urmare a încercării acestora să scoată din țară peste 600.000 țigarete.

Reținerile au avut loc la mijlocul și în a doua parte a săptămânii precedente, după care au fost aplicate mandate de arestare. Inițial, au fost reținute în flagrant patru persoane, inclusiv un polițist de frontieră. Tentativa de contrabandă a avut loc în proximitatea localității Tochile-Răducani, raionul Leova, iar la fața locului au fost depistate: un autoturism ce aparținea organizatorului, o barcă gonflabilă și 30 de cutii și 14 blocuri, ce conțineau peste 300.000 țigarete cu timbru de acciză autohton.

În următoarea zi, într-o localitate din raionul Leova, la domiciliul organizatorului grupului infracțional au fost depistate alte 30 cutii cu 300.000 țigarete, o armă deținută ilegal și uniforme polițienești, deși persoana nu este angajată în niciun organ de poliție. Totodată, în cadrul dosarului, în aceeași zi au fost reținuți alți doi angajați ai Poliției de Frontieră, unul fiind cu funcție de conducere.

Ulterior, procurorii PCCOCS au prezentat Judecătoriei Cahul demersuri cu privire la aplicarea arestului în privința celor șase persoane, cu vârste cuprinse între 31 și 42 de ani. Astfel, judecătorul a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile în Penitenciarul nr. 5 pentru patru persoane – două fiind polițiști de frontieră, iar pentru alte două persoane – arest la domiciliu.

Investigațiile continuă, în vederea stabilirii altor aspecte infracționale din dosarul penal, timp în care persoanele se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

În contextul cazului dat, Poliția de Frontieră condamnă actele de implicare a angajaților în activități ilegale și va interveni de fiecare dată când se cere curățirea sistemului de persoane corupte sau care sunt parte a unor scheme infracționale. Poliția de Frontieră se declară ferm angajată în dezvoltarea mecanismelor de luptă cu orice ilegalitate!

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Atac cibernetic masiv la Poșta Moldovei, serviciile au fost sistate

Poșta Moldovei a fost supusă unui atac cibernetic masiv în cursul zilei de 20 februarie. Prestarea serviciilor poștale și financiare a fost parțial reluată abia astăzi, 21 februarie, iar echipa tehnică încă lucrează la remedierea problemei. „Vă aducem la cunoștință că, sistemul informatic al întreprinderii a fost supus unui atac cibernetic de tip ransomeware care

Olga Golban este noul director al Serviciului Fiscal de Stat

Olga Golban a fost numită în funcția de director al Serviciului Fiscal de Stat (SFS). Decizia a fost luată de Guvernul Republicii Moldova în cadrul ședinței din 21 februarie. „Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi candidatura dnei Olga Golban pentru funcția de directoare a Serviciului Fiscal de Stat, începând cu data 28 februarie curent și

Companiile aeriene din R.Moldova vor opera zboruri directe spre Marea Britanie

Cetățenii Republicii Moldova vor beneficia de curse aeriene directe dinspre și înspre Marea Britanie. Acordul privind serviciile aeriene între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a fost aprobat în cadrul ședinței de astăzi a Executivului. Documentul a fost semnat la Londra, pe 22 ianuarie 2024. „Acordul contribuie

Guvernul a oferit o soluție imediată pentru producătorii de cereale

Declarația prim-ministrului Dorin Recean după discuțiile purtate cu producătorii de cereale pe platforma Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.  „Am prezentat producătorilor de cereale, afectați de crizele din ultimii ani, mecanismul de susținere. Guvernul a oferit o soluție imediată – Creditul Agricol de Urgență, prin care va garanta 90% pentru 500 de mii de lei per

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share