Concursul pentru selectarea șefului PCCOCS, încetat

Share

Concursul pentru selectarea șefului Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a fost încetat. O decizie în acest sens a fost luată joi, 2 martie, de către Consiliul Superior al Procurorilor.

Decizia CSP este aprobată în contextul în care membrii Comisiei speciale de preselecție a candidaților s-au retras din componența comisei și au anunțat despre imposibilitatea continuării desfășurării concursului.

Astfel, ministra Justiției Veronica Mihailov-Moraru a propus suspendarea concursului cel puțin până la finalizarea exercițiului de selectare a candidaților pentru CSP.

„Nu văd necesitatea de a organiza acest concurs, având în vedere că, actualmente, este în proces evaluarea membrilor pentru CSP, urmând să fie evaluați și procurorii șefi, și procurorii din funcțiile-cheie. Nu este oportun… măcar până la definitivarea exercițiului de filtrare a candidaților pentru CSP. Ulterior, se va pune în discuție crearea unei noi comisii pentru selectarea candidaților pentru PCCOCS”, a declarat ministra.

Anterior, ex-ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, afirma că acest concurs trebuie să fie anulat, pentru că ar exista riscul iminent de viciere.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Cutremur cu magnitudinea 4,8 în județul Buzău, resimțit și în Republica Moldova

Un cutremur mediu cu magnitudinea 4,8 pe Richter s-a produs în noaptea de duminică spre luni, la ora 0:05, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, România, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), notează Agerpres. Mai mulți internauți din Republica Moldova au scris că au resimțit seismul. Seismul, de intensitate

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Singapore vrea să-și construiască insule artificiale pentru a-și proteja teritoriul

Singapore intenţionează să construiască insule artificiale în largul coastei sale estice pentru a-şi proteja o parte a teritoriului de creşterea nivelului mării cauzată de schimbările climatice. Studiile de inginerie şi de impact asupra mediului ce vor fi realizate în cadrul unui proiect denumit „Long Island” vor începe în 2024 şi vor dura cinci ani, a

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share