Au fost înregistrate altele 203 de cazuri de gripă: Recomandările ANSP

Share

În Republica Moldova au fost înregistrate altele 203 cazuri de gripă sezonieră, anunță Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Cazurile au fost înregistrate în perioada 26 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023, comunică zidezi.md.

Cât privește repartizarea teritorială, acestea au fost înregistrate astfel: mun. Chișinău – 163 de cazuri, Ialoveni și Comrat – câte 6 cazuri; Bălți – 4; Călărași, Soroca, Nisporeni, Rezina și Taraclia – câte 3 cazuri; Edineț, Sângerei și Ungheni – câte 2 cazuri; Căușeni, Leova și Strășeni – câte un caz.

Din numărul total de bolnavi cu gripă sezonieră, 128 (63,5%) au fost spitalizați.

Tot în săptămâna sus-menționată, morbiditatea prin infecțiile acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) s-a aflat la nivelul de intensitate înaltă, atestându-se o descreștere cu 12,9% în comparație cu săptămâna precedentă, și a constituit 553,9 cazuri la 100 de mii populație. Ponderea bolnavilor spitalizați cu IACRS este de 2,4% din numărul total de îmbolnăviri. Din totalul de 14.424 de cazuri, 6.432 (44,6%) au fost înregistrate în mun. Chișinău.

În laboratoarele ANSP, în săptămâna respectivă, au fost investigate prin metoda molecular biologică 62 de probe, la prezența virusurilor gripale, non-gripale și SARS-CoV-2. Din ele 49 probe au fost pozitive 25 – A(H3N2); 16 – A(H1N1); 5 – tip B, 1 -A(H3N2) + tip B și 1 – A(H1N1) + tip B și 1 – tip A nesubtipat și 6 au fost pozitive la prezența virusurilor non-gripale (RSV – 2, Adv – 1, Rv – 2, Mpv – 1).

De la începutul perioadei de monitorizare, 3 octombrie 2022, până pe 2 ianuarie 2023 au fost înregistrate, în total, 722 de cazuri de gripă; 123.447 de cazuri de IACRS și 5.418 cazuri de SARI.

Ponderea cazurilor infecțiilor respiratorii acute severe (SARI), din numărul total de internări în instituțiile medicale, indiferent de cauză, a variat între 2,9% și 6,7%.

Continuă procesul de imunizare împotriva gripei sezoniere în instituțiile medico-sanitare publice din țară. ANSP recomandă vaccinarea concomitentă împotriva gripei sezoniere și a infecției cauzate de virusul SARS-CoV-2.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Biden s-a întâlnit cu văduva și fiica lui Navalnîi / VIDEO

Joe Biden s-a întâlnit joi, la San Francisco, în California, cu Iulia şi Daşa Navalnaia, văduva şi fiica opozantului rus Alexei Navalnîi care a murit în închisoare săptămâna trecută, iar şeful Casei Albe a lăudat „un om de un curaj incredibil”. În cadrul acestei întâlniri, care a fost ţinută departe de ochii presă, preşedintele american

Browser-ul Chrome lansează o funcţie de scris cu ajutorul AI

Google a început să implementeze în browser-ul Chrome o facilitate care foloseşte inteligenţa artificială pentru a ajuta utilizatorii să compună sau să completeze diverse texte. Bazată pe modelul lingvistic Gemini, care tocmai şi-a pierdut temporar abilitatea de a genera imagini istorice din cauza inexactităţilor flagrante produse, noul instrument se numeşte „Help me write”. Help me

Marko Șevcenko: Coloana a 5-a reprezintă un pericol mare pentru Ucraina și R.Moldova

„Coloana a 5-a a fost și este un mare pericol pentru Ucraina și, la fel, Republica Moldova. De acest lucru trebuie să se ocupe instituțiile care se ocupă de securitate. Faptele care reies inclusiv din mass-media arată că acest lucru trebuie luat în foarte serios”, a declarat ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Șevcenko, într-un interviu

Atac cibernetic masiv la Poșta Moldovei, serviciile au fost sistate

Poșta Moldovei a fost supusă unui atac cibernetic masiv în cursul zilei de 20 februarie. Prestarea serviciilor poștale și financiare a fost parțial reluată abia astăzi, 21 februarie, iar echipa tehnică încă lucrează la remedierea problemei. „Vă aducem la cunoștință că, sistemul informatic al întreprinderii a fost supus unui atac cibernetic de tip ransomeware care

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share