ARBI a aplicat sechestru pe 112 terenuri agricole și un cont bancar, în valoare de peste 1,4 milioane de lei

Share

Bunuri de peste 1,4 milioane de lei au fost sechestrate de Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI), din cadrul CNA, în baza delegațiilor procurorilor, săptămâna trecută. Printre acestea se numără 112 terenuri agricole și un cont bancar, sechestrate într-un caz de abuz de serviciu, de spălare de bani și escrocherie. La moment, ARBI are în examinare 146 de delegații, pe 114 de cauze penale, în privința a 231 de subiecți.

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 7 expertize judiciare, dintre care 4 criminalistice și 3 IT, în procedură fiind alte 63 de expertize. Ofițerii de urmărire penală ai CNA gestionează 337 de cauze penale.

Direcția legislație a recepționat 34 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 5 rapoarte de expertiză și 9 avize.

Direcția analitică a efectuat o analiză operațională și a inițiat 14 noi, alte 58 de studii sunt în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la 7 ședințe de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 64 de caziere de integritate.

Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 4 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 40 de apeluri. În penitenciare se află 14 persoane, arestate în dosarele CNA, iar 2 persoane au fost plasate în izolatorul centrului.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Meta a lansat un generator de imagini bazat pe AI

Generatorul de imagini pe care Meta urmează să-l implementeze în unele din produsele sale este acum disponibil de sine stătător. Meta va oferi, în curând, mai multe funcţii de AI în Facebook, Instagram şi WhatsApp, printre acestea numărându-se posibilitatea generării imaginilor pe baza comenzilor scrise. Înainte de asta, însă, compania a lansat un site, unde

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share