25 de studenți doctoranzi vor beneficia de burse majorate în anul 2023

Share

21 de studenți doctoranzi din Republica Moldova vor primi în anul 2023 Bursa de Excelență a Guvernului, în sumă de 3000 de lei, iar alți 4 studenți vor beneficia de Bursa pe domenii științifice, care constituie 2500 de lei. Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, decizia cu privire la acordarea burselor majorate celor mai buni studenți doctoranzi, selectați prin concurs.

Astfel, tinerii cu performanțe în cercetare sunt susținuți de guvern în vederea promovării excelenței științifice și academice.

Ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, a subliniat că: „Acordarea acestor burse de merit se pliază pe politicile guvernamentale de susținere a studenților de la studiile superioare de doctorat, ciclul III, cu performanțe deosebite în cercetare şi inovare și contribuie la motivarea lor de a se încadra în această activitate”.

Bursa de Excelență a Guvernului și Bursa pe domenii științifice se acordă anual studenților doctoranzi, înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență la zi, precum și cu frecvență redusă, finanțați din bugetul de stat și în bază de contract.

Bursele vor fi achitate din mijloacele prevăzute în bugetul Ministerului Educației și Cercetării pentru anul calendaristic 2023, în sumă de 876,000 mii de lei.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

A început cea de a doua ediție a Festivalului Tradițiilor Românești la Chișinău

Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce în capitala Republicii Moldova,începând de astăzi, un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României. Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis. Festivalul Tradițiilor Românești are loc în

Blocul parlamentar „Victorie-Pobeda” a fost declarat neconstituțional și desființat

Blocul parlamentar “Victorie-Pobeda”, anunțat anterior în Parlament și compus din deputați ai fostului partid Șor, a fost declarat neconstituțional și desființat în conformitate cu decizia Curții Constituționale. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a explicat că Direcția Juridică a Parlamentului a analizat anunțul privind formarea acestui grup și a constatat că membrii fostului partid Șor, care a

Localitatea Stăuceni din municipiul Chișinău devine oraș

Prin votul final din Parlament, localitatea Stăuceni, situată în municipiul Chișinău, a fost ridicată la rangul de oraș. Această schimbare a fost confirmată printr-un proiect de lege aprobat astăzi în lectură finală. Inițiativa legislativă a fost propusă de Larisa Voloh, președinta Comisiei parlamentare pentru administrație publică și dezvoltare regională. Potrivit acesteia, acordarea statutului de oraș

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share