25 de studenți doctoranzi vor beneficia de burse majorate în anul 2023

Share

21 de studenți doctoranzi din Republica Moldova vor primi în anul 2023 Bursa de Excelență a Guvernului, în sumă de 3000 de lei, iar alți 4 studenți vor beneficia de Bursa pe domenii științifice, care constituie 2500 de lei. Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, decizia cu privire la acordarea burselor majorate celor mai buni studenți doctoranzi, selectați prin concurs.

Astfel, tinerii cu performanțe în cercetare sunt susținuți de guvern în vederea promovării excelenței științifice și academice.

Ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, a subliniat că: „Acordarea acestor burse de merit se pliază pe politicile guvernamentale de susținere a studenților de la studiile superioare de doctorat, ciclul III, cu performanțe deosebite în cercetare şi inovare și contribuie la motivarea lor de a se încadra în această activitate”.

Bursa de Excelență a Guvernului și Bursa pe domenii științifice se acordă anual studenților doctoranzi, înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență la zi, precum și cu frecvență redusă, finanțați din bugetul de stat și în bază de contract.

Bursele vor fi achitate din mijloacele prevăzute în bugetul Ministerului Educației și Cercetării pentru anul calendaristic 2023, în sumă de 876,000 mii de lei.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Meta a lansat un generator de imagini bazat pe AI

Generatorul de imagini pe care Meta urmează să-l implementeze în unele din produsele sale este acum disponibil de sine stătător. Meta va oferi, în curând, mai multe funcţii de AI în Facebook, Instagram şi WhatsApp, printre acestea numărându-se posibilitatea generării imaginilor pe baza comenzilor scrise. Înainte de asta, însă, compania a lansat un site, unde

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share