Camere de tortură în Kherson

În Kherson, în sudul Ucrainei, ocupat de armata rusă de la începutul lunii martie până la mijlocul lunii noiembrie, ofițerii Gărzii Naționale le-au arătat jurnaliștilor una dintre camerele de tortură.
Share

În Kherson, în sudul Ucrainei, ocupat de armata rusă de la începutul lunii martie până la mijlocul lunii noiembrie, ofițerii Gărzii Naționale le-au arătat jurnaliștilor una dintre camerele de tortură.

Ea se afla în clădirea secției regionale de poliție; unele din localurile sale sunt încă pline de bunuri personale ale locuitorilor orașului păstrate aici.

Avem peste 300 de cazuri de oameni care au fost reținuți și torturați aici. Ancheta este încă în desfășurare și numărul cazurilor crește pe zi ce trece

Andrey Forged
Garda Națională a UcraineiAceastă tortură mărturisește metodele de extragere a mărturisirilor, care, potrivit unui oficial al Gărzii Naționale, erau folosite de ruși.

Există suficiente informații pentru a dovedi că oamenii au fost ținuți aici. Au folosit electricitate, măști de gaz, au blocat aerul. Oamenii au fost lipsiți de mâncare, de somn și bătuți foarte rău…


Pe peretele uneia dintre celule scriu mâzgălite „Glorie Rusiei!”, „Glorie lui Putin!” și „Glorie lui Shoigu!”, precum și textul integral al imnului rus, pe care, conform mărturisirilor multor locuitori reținuți din Herson, au fost impuși să-l învețe pe de rost.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share