Schimb de experiență între secretariatele Parlamentului și Adunării Populare a Găgăuziei

Share

Reprezentanții Secretariatului Parlamentului au efectuat, în perioada 26-27 ianuarie, o vizită de lucru la Adunarea Populară și la Comitetul Executiv al Găgăuziei. Scopul vizitei este consolidarea cooperării între secretariatele Parlamentului și Adunării Populare a Găgăuziei și schimbul de experiență în analiza procedurilor și practicilor de elaborare a proiectelor de lege în vederea îmbunătățirii procesului legislativ.

Pe parcursul vizitei au avut loc ședințe de lucru cu deputați și angajați ai secretariatului Adunării Populare a Găgăuziei, cu reprezentanți ai Departamentului justiție al UTA Găgăuzia și ai Departamentului juridic al Comitetului Executiv a Găgăuziei.

Reprezentanții Direcției generale juridice a Secretariatului Parlamentului au avut o întrevedere cu conducerea Adunării Populare a Găgăuziei. În cadrul întâlnirii au fost discutate activitatea Adunării Populare, procedurile de elaborare a legilor locale și aprobarea legilor naționale, cooperarea dintre organul legislativ și cel executiv al autonomiei și altele. Totodată, au fost analizate mecanismele de îmbunătățire a cooperării dintre Parlament și Adunarea Populară.

„Pe parcursul acestei perioade am lucrat strâns cu colegii din Adunarea Populară și din Comitetul Executiv, împărtășind experiența noastră și totodată învățând despre practicile locale. Ne dorim ca acest schimb de experiență să contribuie la îmbunătățirea calității procesului legislativ atât la nivel local, cât și național”, a spus șeful Direcției generale juridice a Secretariatului Parlamentului, Ion Creangă.

„Suntem interesați de buna funcționare a Adunării Populare și înțelegem că activitățile sale depind în mod direct de secretariat, inclusiv pentru identificarea modalităților legale de rezolvare a sarcinilor care îi revin, astfel încât toate deciziile luate de organul legislativ să respecte cele mai înalte cerințe și, mai ales, Constituția țării”, a declarat vicepreședintele Adunării Populare, Gheorghe Leiciu.

La sfârșitul vizitei au fost elaborate concluzii și stabiliți pașii următori pentru intensificarea cooperării dintre secretariate și pentru susținerea activității Grupului de lucru parlamentar privind Găgăuzia.

Vizita de studiu este organizată de CMI – Fundația pentru Pace Martti Ahtisaari în cadrul proiectului „Dialog privind Găgăuzia”, finanțat de Suedia.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Biden s-a întâlnit cu văduva și fiica lui Navalnîi / VIDEO

Joe Biden s-a întâlnit joi, la San Francisco, în California, cu Iulia şi Daşa Navalnaia, văduva şi fiica opozantului rus Alexei Navalnîi care a murit în închisoare săptămâna trecută, iar şeful Casei Albe a lăudat „un om de un curaj incredibil”. În cadrul acestei întâlniri, care a fost ţinută departe de ochii presă, preşedintele american

Browser-ul Chrome lansează o funcţie de scris cu ajutorul AI

Google a început să implementeze în browser-ul Chrome o facilitate care foloseşte inteligenţa artificială pentru a ajuta utilizatorii să compună sau să completeze diverse texte. Bazată pe modelul lingvistic Gemini, care tocmai şi-a pierdut temporar abilitatea de a genera imagini istorice din cauza inexactităţilor flagrante produse, noul instrument se numeşte „Help me write”. Help me

Marko Șevcenko: Coloana a 5-a reprezintă un pericol mare pentru Ucraina și R.Moldova

„Coloana a 5-a a fost și este un mare pericol pentru Ucraina și, la fel, Republica Moldova. De acest lucru trebuie să se ocupe instituțiile care se ocupă de securitate. Faptele care reies inclusiv din mass-media arată că acest lucru trebuie luat în foarte serios”, a declarat ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Șevcenko, într-un interviu

Atac cibernetic masiv la Poșta Moldovei, serviciile au fost sistate

Poșta Moldovei a fost supusă unui atac cibernetic masiv în cursul zilei de 20 februarie. Prestarea serviciilor poștale și financiare a fost parțial reluată abia astăzi, 21 februarie, iar echipa tehnică încă lucrează la remedierea problemei. „Vă aducem la cunoștință că, sistemul informatic al întreprinderii a fost supus unui atac cibernetic de tip ransomeware care

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share