Maia Sandu și Natalia Gavrilița condamnă atacurile Rusiei asupra Ucrainei

Share

Războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei afectează direct Republica Moldova din nou, a scris pe Twitter președinta Maia Sandu, după ce resturile unei rachete au fost depistate astăzi în nordul țării.

Astfel, șefa statului a condamnat cu tărie atacurile intense ale Rusiei de astăzi asupra Ucrainei. „Pacea trebuie să prevaleze”, a conchis președintele Republicii Moldova.

În același context și prim-ministra Natalia Gavrilița a spus că nu există justificare politică, istorică și, cu atât mai mult, morală pentru uciderea civililor și atacarea infrastructurii care asigură supraviețuirea populației.

„Îmi exprim indignarea profundă în legătură cu noul atac masiv asupra Ucrainei. Îmi exprim indignarea pentru lipsa de respect a suveranității Republicii Moldova, spațiul său aerian fiind astăzi din nou survolat și rămășițele unei rachete căzând în vecinătatea localității Larga din raionul Briceni”, a scris șefa Executivului pe pagina sa de Facebook.

Amintim că resturi de rachetă au căzut în această după amiază în zona sectorului de frontieră Larga, raionul Briceni. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), acestea au fost descoperite de o patrulă a poliției de frontieră și provin din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei.

La fața locului a fost solicitat serviciul de urgență 112 și echipele Bombteh ale IGP. De asemenea, a fost sesizată și procuratura raionului Briceni.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Exportul de fructe moldovenești pe piața UE, în plină ascensiune

Căutate pentru calitate și gust deosebit, fructele moldovenești sunt din ce în ce mai solicitate pe piața UE. Acest lucru este reflectat în cifrele de export pentru primele 10 luni ale anului. Dacă în anul 2021 au fost exportate circa 75 tone de cireșe, în 2023 cifra ajunge la 2600 de tone. Referitor la mere,

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an, graţie impulsului datorat entuziasmului general cu privire la reducerile de dobândă din SUA, în timp ce comercianţii anticipează aprobarea iminentă a fondurilor Bitcoin tranzacţionate pe piaţa bursieră americană. Cea mai mare criptomonedă din lume a ajuns luni la 41.522 de dolari, cel mai

O nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC” vine din  SUA

Nouă speranță, pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat Nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat medicamentul Jaypirca, dezvoltat de compania Eli Lilly. Administraţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a dat o a doua aprobare pentru medicamentul Jaypirca al companiei Eli Lilly,

O delegație din SUA, în vizită la Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

La 01 decembrie 2023, Poliția de Frontieră a primit în vizită reprezentanții Agenției de Apărare și Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării al SUA (DTRA). În cadrul discuțiilor, s-a efectuat o prezentare detaliată a activității desfășurate de către Poliția de Frontieră și evoluțiile înregistrate la frontiera de stat în această perioadă, fiind evidențiate rezultatele obținute

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share