La Parlament a avut loc cea de-a doua sesiune din cadrul Programului „Triunghi pentru Democrație”

Share

La Parlament s-a desfășurat cea de-a doua sesiune din cadrul Programului „Triunghi pentru Democrație”, dedicat prevenirii și combaterii dezinformării. La eveniment au participat deputați, reprezentanți ai instituțiilor mass-media din țară, ai societății civile, ai partenerilor de dezvoltare, precum și reprezentanți ai Parlamentului European.

Participanții la eveniment au discutat despre problemele cu care se confruntă țara noastră în contextul dezinformării și propagandei și despre identificarea unor mecanisme de contracarare a interferențelor străine în țara noastră.
Cred că aceste discuții vor ajuta foarte mult în demersul început deja la nivelul autorităților Republicii Moldova de a găsi o soluție instituțională, dar și practică, operațională, care vizează această temă a dezinformării și a interferențelor externe în spațiul public și democratic al Republicii Moldova”, a accentuat eurodeputatul Dragoș Tudorache, coordonator al activităţilor de susţinere a democraţiei parlamentare în Republica Moldova.

Programul „Triunghi pentru Democrație” prevede cooperarea între Parlament, societatea civilă și reprezentanții mass-media și are obiectivul de a contracara amenințările și activitățile de manipulare a informațiilor și de a proteja democrația în societate. Acesta urmărește abordarea soluțiilor pentru problema complexă a manipulării informaționale, asigurând, în același timp, libertatea de exprimare.

Implementarea Programului „Triunghi pentru Democrație” este parte a activităților incluse sub egida Memorandumului de cooperare dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul European, semnat anul trecut.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Singapore vrea să-și construiască insule artificiale pentru a-și proteja teritoriul

Singapore intenţionează să construiască insule artificiale în largul coastei sale estice pentru a-şi proteja o parte a teritoriului de creşterea nivelului mării cauzată de schimbările climatice. Studiile de inginerie şi de impact asupra mediului ce vor fi realizate în cadrul unui proiect denumit „Long Island” vor începe în 2024 şi vor dura cinci ani, a

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi în valoare totală de peste 3,3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii și a programelor de studii. Investițiile sunt susținute de Proiectul „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Cu resursele alocate instituția va conceptualiza

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share