Ion Chicu: Guvernul Recean are un credit de încredere primele 100 de zile

Share

Vorbind despre schimbarea Guvernului, constatăm că 3/4 din fostul Guvern a rămas și aici este marele pesimism în rândurile cetățenilor că lucrurile nu se vor schimba, dar, totuși, figura unui lider de Guvern este importantă și sperăm că noul premier va reuși să schimbe lucrurile.

Declarația a fost făcută de către ex-Prim-ministru, Ion Chicu pentru o televiziune din România.

Ion Chicu constată că Dorin Recean a fost ministru al Afacerilor Interne al Republicii Moldova din 24 iulie 2012 până la 10 decembrie 2014 în Guvernul cu o faimă proastă când s-a cedat Aeroportul Internațional Chișinău rușilor și s-a furat un MILIARDUL, ceea ce constituia la acel momentul peste 12% din Produsul Intern Brut. Deci, Dorin Recean a făcut parte din acel Guvern.

Bineînțeles, cetățenii Republicii Moldova își leagă o speranță de această schimbare de Guvern.

Declarațiile inițiale a lui Dorin Recean au fost că va restabili disciplina în sistemul de administrare publică, ori la acest capitol, o asemenea degradare nu a mai fost. Practic, administrația publică centrală este paralizată și nefuncțională, mai declară președintele PDCM, Ion Chicu.

Sperăm că acest Guvern va implementa agenda de integrare Europeană pentru că suntem mari restantieri și este foarte mult de lucru la acest capitol. Avem o listă mare de proiecte de legi care necesită a fi aprobate.

Chiar dacă, vorbind de schimbarea Guvernului, constatăm că s-a schimbat doar Prim-ministru și doi-trei miniștri, totuși, 3/4 din fostul Guvern a rămas și aici este pesimismul în rândurile cetățenilor precum că lucrurile nu se vor schimba. Totuși, figura și autoritatea unui lider de Guvern este foarte importantă și sperăm că noul premier va reuși să asigure bunăstare cetățenilor.

Rămânem optimiști, cel puțin, primele 100 de zile, mai declară Ion Chicu, președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM).

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

A început cea de a doua ediție a Festivalului Tradițiilor Românești la Chișinău

Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce în capitala Republicii Moldova,începând de astăzi, un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României. Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis. Festivalul Tradițiilor Românești are loc în

Blocul parlamentar „Victorie-Pobeda” a fost declarat neconstituțional și desființat

Blocul parlamentar “Victorie-Pobeda”, anunțat anterior în Parlament și compus din deputați ai fostului partid Șor, a fost declarat neconstituțional și desființat în conformitate cu decizia Curții Constituționale. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a explicat că Direcția Juridică a Parlamentului a analizat anunțul privind formarea acestui grup și a constatat că membrii fostului partid Șor, care a

Localitatea Stăuceni din municipiul Chișinău devine oraș

Prin votul final din Parlament, localitatea Stăuceni, situată în municipiul Chișinău, a fost ridicată la rangul de oraș. Această schimbare a fost confirmată printr-un proiect de lege aprobat astăzi în lectură finală. Inițiativa legislativă a fost propusă de Larisa Voloh, președinta Comisiei parlamentare pentru administrație publică și dezvoltare regională. Potrivit acesteia, acordarea statutului de oraș

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share