Ion Chicu: Guvernul Recean are un credit de încredere primele 100 de zile

Share

Vorbind despre schimbarea Guvernului, constatăm că 3/4 din fostul Guvern a rămas și aici este marele pesimism în rândurile cetățenilor că lucrurile nu se vor schimba, dar, totuși, figura unui lider de Guvern este importantă și sperăm că noul premier va reuși să schimbe lucrurile.

Declarația a fost făcută de către ex-Prim-ministru, Ion Chicu pentru o televiziune din România.

Ion Chicu constată că Dorin Recean a fost ministru al Afacerilor Interne al Republicii Moldova din 24 iulie 2012 până la 10 decembrie 2014 în Guvernul cu o faimă proastă când s-a cedat Aeroportul Internațional Chișinău rușilor și s-a furat un MILIARDUL, ceea ce constituia la acel momentul peste 12% din Produsul Intern Brut. Deci, Dorin Recean a făcut parte din acel Guvern.

Bineînțeles, cetățenii Republicii Moldova își leagă o speranță de această schimbare de Guvern.

Declarațiile inițiale a lui Dorin Recean au fost că va restabili disciplina în sistemul de administrare publică, ori la acest capitol, o asemenea degradare nu a mai fost. Practic, administrația publică centrală este paralizată și nefuncțională, mai declară președintele PDCM, Ion Chicu.

Sperăm că acest Guvern va implementa agenda de integrare Europeană pentru că suntem mari restantieri și este foarte mult de lucru la acest capitol. Avem o listă mare de proiecte de legi care necesită a fi aprobate.

Chiar dacă, vorbind de schimbarea Guvernului, constatăm că s-a schimbat doar Prim-ministru și doi-trei miniștri, totuși, 3/4 din fostul Guvern a rămas și aici este pesimismul în rândurile cetățenilor precum că lucrurile nu se vor schimba. Totuși, figura și autoritatea unui lider de Guvern este foarte importantă și sperăm că noul premier va reuși să asigure bunăstare cetățenilor.

Rămânem optimiști, cel puțin, primele 100 de zile, mai declară Ion Chicu, președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM).

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Exportul de fructe moldovenești pe piața UE, în plină ascensiune

Căutate pentru calitate și gust deosebit, fructele moldovenești sunt din ce în ce mai solicitate pe piața UE. Acest lucru este reflectat în cifrele de export pentru primele 10 luni ale anului. Dacă în anul 2021 au fost exportate circa 75 tone de cireșe, în 2023 cifra ajunge la 2600 de tone. Referitor la mere,

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an, graţie impulsului datorat entuziasmului general cu privire la reducerile de dobândă din SUA, în timp ce comercianţii anticipează aprobarea iminentă a fondurilor Bitcoin tranzacţionate pe piaţa bursieră americană. Cea mai mare criptomonedă din lume a ajuns luni la 41.522 de dolari, cel mai

O nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC” vine din  SUA

Nouă speranță, pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat Nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat medicamentul Jaypirca, dezvoltat de compania Eli Lilly. Administraţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a dat o a doua aprobare pentru medicamentul Jaypirca al companiei Eli Lilly,

O delegație din SUA, în vizită la Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

La 01 decembrie 2023, Poliția de Frontieră a primit în vizită reprezentanții Agenției de Apărare și Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării al SUA (DTRA). În cadrul discuțiilor, s-a efectuat o prezentare detaliată a activității desfășurate de către Poliția de Frontieră și evoluțiile înregistrate la frontiera de stat în această perioadă, fiind evidențiate rezultatele obținute

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share