Ion Ceban cere demisia Angelei Caraman, președintă a Comisiei Electorale Centrale

Share

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a venit cu niște declarații care pune sub semnul întrebării activitatea CEC. Edilul spune că președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angela Caraman, care este membră a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) pregătește să fraudeze alegerile locale din capitală și a cerut demisia acesteia.

„Lupul pus paznic la oi. Președintele Comisiei Electorale Centrale, Angela Caraman, este membru PAS”, a început Ceban, criticând modul în care membrii partidului PAS au fost desemnați în poziții cheie.

Ceban a acuzat guvernarea actuală că promovează interesele PAS prin numirea de membri de partid în funcții importante. Acest lucru, a spus el, nu s-a mai întâmplat în istoria Republicii Moldova.

„În istoria Republicii Moldova, nicio guvernare nu și-a desemnat, în asemenea hal, membrii de partid. Nimeni, în afară de PAS, nu și-a propus membrii de partid la conducerea CEC, instituție care trebuie să fie independentă, deoarece în funcție de corectitudinea ei, cetățenii își aleg viitorul”, a afirmat primarul.

Totodată, Ceban și-a exprimat îngrijorarea cu privire la imparțialitatea CEC, având în vedere trecutul politic al președintelui său. Angela Caraman a fost membră PAS, propusă de PAS în campania electorală din 2019 la funcția de primar de Ghidighici, apoi consilier din partea PAS în consiliul local Ghidighici și președintele fracțiunii PAS, concomitent fiind consilierul primarului PAS din Stăuceni.

„Pentru ce merite, nimeni nu știe, Angela Caraman este numită în funcție de președinte la CEC. Cum credeți, cum sunt create regulamentele și noile legi electorale? Evident, în favoarea colegilor săi din PAS. ACUM E TIMPUL SĂ LE ÎNTOARCĂ DATORIA, DEOARECE COLEGII PAS AU PROMOVAT-O”, a subliniat Ceban.

Ceban a declarat că va publica în curând dovezi noi despre „mișmașurile CEC” și a cerut ca Angela Caraman să demisioneze.

„Angela Caraman trebuie să-și dea demisia. Or, în țară avem specialiști cu adevărat buni, doar că nu sunt membri PAS”, a conchis el.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share