Ion Ceban: Acțiunile incompetenților ne costă mult

Share

Miniștrii vor ridica din 2023 salarii majorate cu opt mii de lei, astfel, acești demnitari vor primi cel puțin 28 de mii de lei începând cu anul viitor. Declarația a fost făcută de primarul general Ion Ceban, care afirmă că, între timp, Guvernul a obligat primăriile să majoreze salariile funcționarilor, fără ca să aloce bani de la bugetul de stat.

„Am auzit o știre tare bună pentru cei de la guvernare. Sărmanii miniștri își vor crește salariul cu opt mii de lei, din 2023, și vor avea o leafă de referință de 28 de mii de lei, pentru că sumele se ridică substanțial în urma unor diferitor suplimente și alte prime. E mai bucurie în familiile miniștrilor de la PAS. Dar nu știu de unde iau salariile?

Deoarece ceea ce au făcut cu primăriile din toată țara este altă bătaie de joc. Ne-au obligat să mărim salariile funcționarilor publici cu 1300 de lei, dar bani nu au dat de la Guvern. Primăria Chișinău are 8000 de funcționari publici, iar banii care trebuie să-i alocăm suplimentar pentru salarii este de 158 de milioane de lei”, a declarat Ion Ceban.

Edilul a subliniat că aceasta este strategia celor de la guvernare – să facă rău Chișinăului în primul rând, dar și să falimenteze primăriile din țară pentru a le închide, la fel ca școlile și universitățile.

Știind foarte bine că, după ce facturile au crescut de cateva ori, întreținerile sunt exagerate, ei au decis s-o facă pe bunii. Apropo, acțiunile incompetenților ne costă mult. Cu toate regretele vom fi nevoiți să scoatem cumulurile și performanțele de la salarii, deoarece nu au oferit bani de la Guvern pentru majorări, și să putem acoperi aceste cheltuieli.

Înțeleg că oamenii din Primărie vor pleca, pentru că în instanță finală vor primi mai puțin, pentru că trebuie să facem o balansare. Trebuie să-i spunem mulțumesc PAS-ului pentru această bătaie de joc. Totul pe ce pun mâna acești oameni se distruge”, a punctat primarul Ion Ceban.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Atac cibernetic masiv la Poșta Moldovei, serviciile au fost sistate

Poșta Moldovei a fost supusă unui atac cibernetic masiv în cursul zilei de 20 februarie. Prestarea serviciilor poștale și financiare a fost parțial reluată abia astăzi, 21 februarie, iar echipa tehnică încă lucrează la remedierea problemei. „Vă aducem la cunoștință că, sistemul informatic al întreprinderii a fost supus unui atac cibernetic de tip ransomeware care

Olga Golban este noul director al Serviciului Fiscal de Stat

Olga Golban a fost numită în funcția de director al Serviciului Fiscal de Stat (SFS). Decizia a fost luată de Guvernul Republicii Moldova în cadrul ședinței din 21 februarie. „Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi candidatura dnei Olga Golban pentru funcția de directoare a Serviciului Fiscal de Stat, începând cu data 28 februarie curent și

Companiile aeriene din R.Moldova vor opera zboruri directe spre Marea Britanie

Cetățenii Republicii Moldova vor beneficia de curse aeriene directe dinspre și înspre Marea Britanie. Acordul privind serviciile aeriene între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a fost aprobat în cadrul ședinței de astăzi a Executivului. Documentul a fost semnat la Londra, pe 22 ianuarie 2024. „Acordul contribuie

Guvernul a oferit o soluție imediată pentru producătorii de cereale

Declarația prim-ministrului Dorin Recean după discuțiile purtate cu producătorii de cereale pe platforma Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.  „Am prezentat producătorilor de cereale, afectați de crizele din ultimii ani, mecanismul de susținere. Guvernul a oferit o soluție imediată – Creditul Agricol de Urgență, prin care va garanta 90% pentru 500 de mii de lei per

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share