Igor Grosu: Războiul din Ucraina este momentul adevărului

Share

Președintele Parlamentului Igor Grosu a declarat că războiul din Ucraina a divizat lumea, au dispărut zonele gri și să vorbești despre neutralitate este deja imposibil și inadmisibil, comunică zidezi.md.

„Moldova, ca țară care vrea să devină parte a lumii civilizate, a Uniunii Europene, trebuie să adopte clar o poziție și să dea aprecierile pe care le fac țările democratice civilizate.

Când ai un război în apropiere – Federația Rusă a atacat Ucraina, încălcând toate legile dreptului internațional și toate convențiile, să stai de o parte și să spui că ești neutru și pașnic, cel puțin nu este adevărat, nu este cinstit. În asemenea situații, așa țări nu ar trebui să se aștepte la mult respect din partea vecinilor și a comunității internaționale.

Chiar dacă suntem o țară mică, cu potențialul pe care îl avem, trebuie să spunem tranșant când sunt încălcate drepturile omului, când este genocid, când mor oamenii”, a spus Igor Grosu în cadrul unei emisiuni televizate.

Referindu-se la posibilitatea declarării Federației Ruse drept stat sponsor al terorismului, Grosu a menționat că în interiorul PAS se poartă astfel de discuții.

„Vom analiza declarația adoptată de Parlamentul European. Când va exista o poziție comună în fracțiunea PAS, atunci o vom anunța”, a spus Igor Grosu.

În același context, speakerul a reiterat faptul că nu vede în acest moment pericole directe a unei invazii a Federației Ruse în țara noastră.

„Există analize diferite. Partea ucraineană vorbește că, teoretic, există asemenea planuri din direcția nord. Ei se pregătesc, au loc aplicații în Belarus etc.

Noi trebuie foarte atent să privim evoluția situației și să fim gata de orice. La moment, nu vedem un pericol direct de invazie”, a mai reiterat Igor Grosu.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

A început cea de a doua ediție a Festivalului Tradițiilor Românești la Chișinău

Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce în capitala Republicii Moldova,începând de astăzi, un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României. Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis. Festivalul Tradițiilor Românești are loc în

Blocul parlamentar „Victorie-Pobeda” a fost declarat neconstituțional și desființat

Blocul parlamentar “Victorie-Pobeda”, anunțat anterior în Parlament și compus din deputați ai fostului partid Șor, a fost declarat neconstituțional și desființat în conformitate cu decizia Curții Constituționale. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a explicat că Direcția Juridică a Parlamentului a analizat anunțul privind formarea acestui grup și a constatat că membrii fostului partid Șor, care a

Localitatea Stăuceni din municipiul Chișinău devine oraș

Prin votul final din Parlament, localitatea Stăuceni, situată în municipiul Chișinău, a fost ridicată la rangul de oraș. Această schimbare a fost confirmată printr-un proiect de lege aprobat astăzi în lectură finală. Inițiativa legislativă a fost propusă de Larisa Voloh, președinta Comisiei parlamentare pentru administrație publică și dezvoltare regională. Potrivit acesteia, acordarea statutului de oraș

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share