Igor Grosu: Războiul din Ucraina este momentul adevărului

Share

Președintele Parlamentului Igor Grosu a declarat că războiul din Ucraina a divizat lumea, au dispărut zonele gri și să vorbești despre neutralitate este deja imposibil și inadmisibil, comunică zidezi.md.

„Moldova, ca țară care vrea să devină parte a lumii civilizate, a Uniunii Europene, trebuie să adopte clar o poziție și să dea aprecierile pe care le fac țările democratice civilizate.

Când ai un război în apropiere – Federația Rusă a atacat Ucraina, încălcând toate legile dreptului internațional și toate convențiile, să stai de o parte și să spui că ești neutru și pașnic, cel puțin nu este adevărat, nu este cinstit. În asemenea situații, așa țări nu ar trebui să se aștepte la mult respect din partea vecinilor și a comunității internaționale.

Chiar dacă suntem o țară mică, cu potențialul pe care îl avem, trebuie să spunem tranșant când sunt încălcate drepturile omului, când este genocid, când mor oamenii”, a spus Igor Grosu în cadrul unei emisiuni televizate.

Referindu-se la posibilitatea declarării Federației Ruse drept stat sponsor al terorismului, Grosu a menționat că în interiorul PAS se poartă astfel de discuții.

„Vom analiza declarația adoptată de Parlamentul European. Când va exista o poziție comună în fracțiunea PAS, atunci o vom anunța”, a spus Igor Grosu.

În același context, speakerul a reiterat faptul că nu vede în acest moment pericole directe a unei invazii a Federației Ruse în țara noastră.

„Există analize diferite. Partea ucraineană vorbește că, teoretic, există asemenea planuri din direcția nord. Ei se pregătesc, au loc aplicații în Belarus etc.

Noi trebuie foarte atent să privim evoluția situației și să fim gata de orice. La moment, nu vedem un pericol direct de invazie”, a mai reiterat Igor Grosu.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Singapore vrea să-și construiască insule artificiale pentru a-și proteja teritoriul

Singapore intenţionează să construiască insule artificiale în largul coastei sale estice pentru a-şi proteja o parte a teritoriului de creşterea nivelului mării cauzată de schimbările climatice. Studiile de inginerie şi de impact asupra mediului ce vor fi realizate în cadrul unui proiect denumit „Long Island” vor începe în 2024 şi vor dura cinci ani, a

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi în valoare totală de peste 3,3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii și a programelor de studii. Investițiile sunt susținute de Proiectul „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Cu resursele alocate instituția va conceptualiza

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share