Un nou atac asupra aerodromului din Engels

Un nou atac asupra aerodromului din Engels
Share

Baza aeriană din Engels (se află la peste 1100 km de la Kiev) a fost folosită în mod repetat pentru lansarea de rachete asupra Ucrainei.

Aerodromul de aviație strategică Engels din regiunea Saratov a fost atacat pentru a doua oară într-o lună cu ajutorul unei drone, reiese dintr-o declarație a Ministerului rus al Apărării. Potrivit acestuia, trei soldați au fost uciși. Ucraina nu a comentat încă situația.

În noaptea de duminică spre luni, au existat rapoarte ale martorilor oculari despre o explozie (sau explozii) în apropierea aerodromului din orașul Engels, unde se află baza aeriană a Forțelor Aerospațiale Ruse și, conform datelor deschise, sunt localizate bombardiere strategice cu rază lungă de acțiune Tu-160 și Tu-95MS.

Dimineața a fost publicată o declarație a Ministerului rus al Apărării, potrivit căreia o dronă ucraineană a fost doborâtă deasupra aerodromului.

Pe 26 decembrie, în jurul orei 1:35, ora Moscovei, un vehicul aerian fără pilot ucrainean a fost doborât la joasă altitudine în timp ce se apropia de aerodromul militar Engels din regiunea Saratov”, a declarat apărarea aeriană a Forțelor Aerospațiale Ruse.

Trei militari ruși care se aflau pe aerodrom au fost răniți mortal în urma căderii epavei unei drone, a declarat Ministerul Apărării.

Echipamentele aviatice nu au fost avariate, potrivit Ministerului rus al Apărării.

Acesta este al doilea atac asupra bazei strategice de aviație din Engels într-o lună.

Pe 5 decembrie, armata rusă a anunțat interceptarea dronelor ucrainene care vizează două aerodromuri strategice ale aviației rusești – în regiunile Saratov și Ryazan. Pe aerodromul militar Dyagilevo de lângă Ryazan, trei militari au fost uciși atunci.

Ministerul rus al Apărării a susținut că scopul atacurilor din 5 decembrie a fost de a dezactiva aeronavele rusești cu rază lungă de acțiune cu „vehicule aeriene fără pilot cu reacție de fabricație sovietică”. Canalele de telegrame militare au precizat că dronele de recunoaștere sovietice Tu-141 Strizh ar putea fi folosite pentru a lovi aerodromurile adânci în spatele Rusiei.

Autoritățile ucrainene nu și-au asumat responsabilitatea pentru incidentele de pe aerodromurile din Engels și Diaghilev. Avioanele cu rază lungă sunt folosite pentru a efectua lovituri cu rachete asupra Ucrainei, inclusiv asupra infrastructurii energetice.

Rusia a provocat lovituri masive asupra infrastructurii energetice a Ucrainei din 10 octombrie. Președintele rus Vladimir Putin a asociat acest lucru cu o explozie pe podul din Crimeea, iar Ministerul Apărării – cu dorința de a deteriora capacitatea de apărare a țării. Autoritățile ucrainene numesc atacurile cu rachete asupra infrastructurii o teroare energetică menită să încalce voința ucrainenilor de a lupta.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

A început cea de a doua ediție a Festivalului Tradițiilor Românești la Chișinău

Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce în capitala Republicii Moldova,începând de astăzi, un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României. Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis. Festivalul Tradițiilor Românești are loc în

Blocul parlamentar „Victorie-Pobeda” a fost declarat neconstituțional și desființat

Blocul parlamentar “Victorie-Pobeda”, anunțat anterior în Parlament și compus din deputați ai fostului partid Șor, a fost declarat neconstituțional și desființat în conformitate cu decizia Curții Constituționale. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a explicat că Direcția Juridică a Parlamentului a analizat anunțul privind formarea acestui grup și a constatat că membrii fostului partid Șor, care a

Localitatea Stăuceni din municipiul Chișinău devine oraș

Prin votul final din Parlament, localitatea Stăuceni, situată în municipiul Chișinău, a fost ridicată la rangul de oraș. Această schimbare a fost confirmată printr-un proiect de lege aprobat astăzi în lectură finală. Inițiativa legislativă a fost propusă de Larisa Voloh, președinta Comisiei parlamentare pentru administrație publică și dezvoltare regională. Potrivit acesteia, acordarea statutului de oraș

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share