Un nou atac asupra aerodromului din Engels

Un nou atac asupra aerodromului din Engels
Share

Baza aeriană din Engels (se află la peste 1100 km de la Kiev) a fost folosită în mod repetat pentru lansarea de rachete asupra Ucrainei.

Aerodromul de aviație strategică Engels din regiunea Saratov a fost atacat pentru a doua oară într-o lună cu ajutorul unei drone, reiese dintr-o declarație a Ministerului rus al Apărării. Potrivit acestuia, trei soldați au fost uciși. Ucraina nu a comentat încă situația.

În noaptea de duminică spre luni, au existat rapoarte ale martorilor oculari despre o explozie (sau explozii) în apropierea aerodromului din orașul Engels, unde se află baza aeriană a Forțelor Aerospațiale Ruse și, conform datelor deschise, sunt localizate bombardiere strategice cu rază lungă de acțiune Tu-160 și Tu-95MS.

Dimineața a fost publicată o declarație a Ministerului rus al Apărării, potrivit căreia o dronă ucraineană a fost doborâtă deasupra aerodromului.

Pe 26 decembrie, în jurul orei 1:35, ora Moscovei, un vehicul aerian fără pilot ucrainean a fost doborât la joasă altitudine în timp ce se apropia de aerodromul militar Engels din regiunea Saratov”, a declarat apărarea aeriană a Forțelor Aerospațiale Ruse.

Trei militari ruși care se aflau pe aerodrom au fost răniți mortal în urma căderii epavei unei drone, a declarat Ministerul Apărării.

Echipamentele aviatice nu au fost avariate, potrivit Ministerului rus al Apărării.

Acesta este al doilea atac asupra bazei strategice de aviație din Engels într-o lună.

Pe 5 decembrie, armata rusă a anunțat interceptarea dronelor ucrainene care vizează două aerodromuri strategice ale aviației rusești – în regiunile Saratov și Ryazan. Pe aerodromul militar Dyagilevo de lângă Ryazan, trei militari au fost uciși atunci.

Ministerul rus al Apărării a susținut că scopul atacurilor din 5 decembrie a fost de a dezactiva aeronavele rusești cu rază lungă de acțiune cu „vehicule aeriene fără pilot cu reacție de fabricație sovietică”. Canalele de telegrame militare au precizat că dronele de recunoaștere sovietice Tu-141 Strizh ar putea fi folosite pentru a lovi aerodromurile adânci în spatele Rusiei.

Autoritățile ucrainene nu și-au asumat responsabilitatea pentru incidentele de pe aerodromurile din Engels și Diaghilev. Avioanele cu rază lungă sunt folosite pentru a efectua lovituri cu rachete asupra Ucrainei, inclusiv asupra infrastructurii energetice.

Rusia a provocat lovituri masive asupra infrastructurii energetice a Ucrainei din 10 octombrie. Președintele rus Vladimir Putin a asociat acest lucru cu o explozie pe podul din Crimeea, iar Ministerul Apărării – cu dorința de a deteriora capacitatea de apărare a țării. Autoritățile ucrainene numesc atacurile cu rachete asupra infrastructurii o teroare energetică menită să încalce voința ucrainenilor de a lupta.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share