Comisia Electorală Centrală: Pe 7 august începe perioada electorală

Share

Perioada electorală pentru alegerile locale generale începe astăzi, 7 august, iar startul campaniei electorale va fi dat pe 6 octombrie.

Comisia Electorală Centrală a aprobat programul calendaristic pentru organizarea și desfășurarea scrutinului din 5 noiembrie.

Hotărârea CEC cu privire la stabilirea datei alegerilor locale generale intră în vigoare astăzi. Potrivit Codului electoral, perioada electorală durează până în ziua în care rezultatele alegerilor sunt confirmate de către organele competente, dar nu poate fi mai mare de 120 de zile.

Pe parcursul perioadei electorale se constituie consiliile electorale de circumscripție de nivelul întâi și birourile electorale ale secțiilor de votare. CEC stabilește modelul buletinelor de vot, al formularelor și al altor acte ce țin de desfășurarea alegerilor, precum și modelul ștampilelor utilizate de organele electorale, inclusiv parametrii tehnici sau standardele aferente echipamentului electoral.

Campania electorală, care va începe pe 6 octombrie, se desfășoară cu scopul de a-i determina pe alegători să-și exprime voturile pentru alegerea unuia sau a altui concurent electoral sau pentru exprimarea uneia sau a altei opțiuni la referendum.

Programul calendaristic pentru organizarea și desfășurarea scrutinului din 5 noiembrie se remite pentru informare și realizare, în limita competenței, autorităților publice locale, partidelor politice reprezentate în Parlament, organelor electorale după constituirea acestora, precum și entităților implicate în procesul de organizare și desfășurare a alegerilor.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Vasile Tarlev Intră în cursa pentru Președinția Republicii Moldova

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, și-a anunțat oficial candidatura la alegerile prezidențiale care vor avea loc în toamna acestui an. Aceasta vine în contextul solicitărilor și îndemnurilor din partea cetățenilor, care au determinat decizia sa de a se implica mai activ în viața politică și economică a țării. Tarlev, într-o declarație recentă, a

Micii producători vor putea beneficia de granturi de până la 500 de mii de lei

Guvernul a aprobat, astăzi, Programul de sprijin al micilor producători. Acesta prevede că micii producători – întreprinderi cu o cifră de afaceri anuală de până la 5 milioane de lei și cu până la 9 angajați – vor primi finanțare nerambursabilă de cel mult 70% din valoarea proiectului investițional, dar nu mai mult de 500

Șefa statului a discutat cu 28 de șefi de raioane despre referendumul de aderare la UE

Președinta Maia Sandu a avut o nouă rundă de consultări despre organizarea referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Șefa statului a discutat cu 28 de președinți și vicepreședinți de raioane și i-a chemat să susțină și să promoveze parcursul european al țării, subliniind că integrarea europeană va aduce beneficii tuturor comunităților, indiferent de

Apple pregătește lansarea primului său iPhone pliabil în 2026

Apple, gigantul tehnologic din Cupertino, California, intenționează să revoluționeze din nou piața smartphone-urilor prin lansarea unui iPhone pliabil în 2026, marcând astfel cea mai semnificativă schimbare de design pentru cel mai popular produs al său. Această mișcare este văzută ca o încercare de a imita succesul Samsung Electronics, care a deschis drumul în segmentul telefoanelor

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share