Alexei Tulbure: PAS trebuie să înțeleagă că Guvernul unei țări e un efort comun

Share

Comentatorul politic Alexei Tulbure susține că partidul de guvernare s-a izolat complet de restul clasei politice, iar cele mai importante decizii sunt luate netransparent, comunică zidezi.md.

Comentatorul afirmă că reforma justiției trebuia să fie subiectul în jurul căruia PAS avea posibilitatea să unească întreaga societate și clasă politică. Potrivit lui, procesul de evaluare extraordinară a judecătorilor și procurorilor trebuia să înceapă doar în urma unui consens larg în societate.

„PAS trebuie să înțeleagă că guvernarea unei țări este o muncă în comun, la care toată lumea participă, începând de la guvernare, opoziție, societate civilă. E nevoie de dialog între guvernare și opoziție. Cât mai multă lume trebuie să participe la discuții. Reforma justiției trebuia să se dezbată pe o platformă comună. La selectarea procurorilor, punctul meu de vedere este că trebuie să se ia în considerare reputația publică a oamenilor”, a spus Alexei Tulbure în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Totodată, comentatorul a criticat situația creată în jurul concursului pentru șefia Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), menționând că unele persoane nici nu meritau să se regăsească în lista potențialilor candidați.

„În fruntea PCCOCS trebuie să fie un om în privința căruia nu sunt întrebări. Eugen Rurac a lucrat cu Viorel Morari, iar Morari e simbolul corupției în procuratură. Rurac a falsificat dosare, în privința lui Lucinschi junior, Rurac a fost văzut într-o mașină de 100 de mii de euro. Un ofițer care luptă cu corupția în cadrul CNA cu mașină pe care n-o poate cumpăra măcar 100 de ani lucrând la stat, iar el toată viața a lucrat la stat.

Asta e reputația lui Eugen Rurac, el nici nu trebuia să fie selectat pentru concurs. Asta se întâmplă la un an jumătate de la schimbarea puterii. Noi am crezut că aceste practici au rămas în trecut, dar ele sunt prezente. Percepția oamenilor este că nu s-a schimbat nimic. Cetățeanul nu vede schimbări palpabile. Ele, probabil, sunt undeva la nivel legislativ”, a mai spus Alexei Tulbure.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Amenzi și 200 de ore de muncă neremunerată pentru arderea vegetației uscate

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Protecția Mediului, nouă indivizi au fost amendati recent pentru incendierea vegetației uscate în intervalul 11 aprilie 2024 – 17 aprilie 2024, conform comunicatului emis de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). „Astfel, în urma măsurilor de profilaxie s-a constatat o descreștere a

Percheziții într-un dosar de contrabandă cu obiecte din metale prețioase

Sub coordonarea procurorilor PCCOCS, ofițerii Serviciului Vamal au efectuat patru percheziții în cadrul unei investigații penale privind contrabanda cu obiecte din metale prețioase, evaluată la suma de 1.584.290 de lei. Potrivit Serviciului Vamal, la această etapă cu statul de bănuit în dosar este un cetățean moldovean care a fost depistat la vama Leușeni, cu obiecte

METEO: Prognoza meteo pentru sfârșitul săptămânii

Meteorologii anunță pentru vineri, 19 aprilie, o vreme predominant noroasă, fără precipitații semnificative. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) indică un vânt care va sufla din Nord-Vest, de la slab la moderat, cu posibile intensificări izolate. Vremea va fi influențată de o zonă cu presiune atmosferică normală, iar noaptea se pot aștepta ploi slabe izolate. Temperaturile

SA „Floarea Soarelui” a onorat toate obligațiile către agricultori

Societatea pe acțiuni „Floarea Soarelui” a confirmat că și-a achitat toate datoriile către agricultori conform contractelor încheiate. Anunțul a fost făcut astăzi la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), unde a avut loc a treia rundă de discuții între producătorii și procesatorii de semințe de floarea-soarelui, prin intermediul unei videoconferințe. Pe ordinea de zi s-au

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share