Serghei Șoigu: Occidentul încearcă să dezmembreze Rusia, dar nu va reuși

Share

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a acuzat joi, 23 februarie, Occidentul că folosește Ucraina pentru a încerca să destrame Rusia, cea mai întinsă țară din lume ca teritoriu, dar, a adăugat el, orice astfel de încercări sunt sortite eșecului, relatează Reuters.

Ministrul rus a făcut aceste remarci într-un mesaj de felicitare adresat forțelor armate, la un concert organizat în centrul Moscovei pentru a marca ziua Apărătorilor patriei.

“Folosind Ucraina, Occidentul colectiv încearcă să dezmembreze Rusia, să o priveze de independență. Aceste încercări sunt sortite eșecului”, a declarat Serghei Șoigu, citat de agențiile de presă ruse.

Comentariile sale se fac ecoul declarațiilor similare ale președintelui rus Vladimir Putin și ilustrează poziția Kremlinului, potrivit căreia invazia lansată de Moscova în Ucraina pe 24 februarie anul trecut a fost o acțiune preventivă esențială pentru a-i apăra pe rusofonii din estul Ucrainei și securitatea națională rusă, notează Reuters.

Kievul și susținătorii săi occidentali denunță războiul drept o acaparare teritorială neprovocată în stil colonial. Ucraina s-a angajat să-și recupereze întregul teritoriu, fără a trece însă de propriile granițe, pe teritoriul Rusiei.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

A început cea de a doua ediție a Festivalului Tradițiilor Românești la Chișinău

Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce în capitala Republicii Moldova,începând de astăzi, un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României. Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis. Festivalul Tradițiilor Românești are loc în

Blocul parlamentar „Victorie-Pobeda” a fost declarat neconstituțional și desființat

Blocul parlamentar “Victorie-Pobeda”, anunțat anterior în Parlament și compus din deputați ai fostului partid Șor, a fost declarat neconstituțional și desființat în conformitate cu decizia Curții Constituționale. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a explicat că Direcția Juridică a Parlamentului a analizat anunțul privind formarea acestui grup și a constatat că membrii fostului partid Șor, care a

Localitatea Stăuceni din municipiul Chișinău devine oraș

Prin votul final din Parlament, localitatea Stăuceni, situată în municipiul Chișinău, a fost ridicată la rangul de oraș. Această schimbare a fost confirmată printr-un proiect de lege aprobat astăzi în lectură finală. Inițiativa legislativă a fost propusă de Larisa Voloh, președinta Comisiei parlamentare pentru administrație publică și dezvoltare regională. Potrivit acesteia, acordarea statutului de oraș

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share