Serghei Șoigu: Occidentul încearcă să dezmembreze Rusia, dar nu va reuși

Share

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a acuzat joi, 23 februarie, Occidentul că folosește Ucraina pentru a încerca să destrame Rusia, cea mai întinsă țară din lume ca teritoriu, dar, a adăugat el, orice astfel de încercări sunt sortite eșecului, relatează Reuters.

Ministrul rus a făcut aceste remarci într-un mesaj de felicitare adresat forțelor armate, la un concert organizat în centrul Moscovei pentru a marca ziua Apărătorilor patriei.

“Folosind Ucraina, Occidentul colectiv încearcă să dezmembreze Rusia, să o priveze de independență. Aceste încercări sunt sortite eșecului”, a declarat Serghei Șoigu, citat de agențiile de presă ruse.

Comentariile sale se fac ecoul declarațiilor similare ale președintelui rus Vladimir Putin și ilustrează poziția Kremlinului, potrivit căreia invazia lansată de Moscova în Ucraina pe 24 februarie anul trecut a fost o acțiune preventivă esențială pentru a-i apăra pe rusofonii din estul Ucrainei și securitatea națională rusă, notează Reuters.

Kievul și susținătorii săi occidentali denunță războiul drept o acaparare teritorială neprovocată în stil colonial. Ucraina s-a angajat să-și recupereze întregul teritoriu, fără a trece însă de propriile granițe, pe teritoriul Rusiei.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Meta a lansat un generator de imagini bazat pe AI

Generatorul de imagini pe care Meta urmează să-l implementeze în unele din produsele sale este acum disponibil de sine stătător. Meta va oferi, în curând, mai multe funcţii de AI în Facebook, Instagram şi WhatsApp, printre acestea numărându-se posibilitatea generării imaginilor pe baza comenzilor scrise. Înainte de asta, însă, compania a lansat un site, unde

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share