Ce pensie încasează Ion Iliescu de la statul român

Share

Ce pensie are cel care a condus România în trei rânduri? Ion Iliescu s-a aflat la cârma ţării pentru prima oară imediat după Revoluţie şi până în 1992, ca preşedintele al Consiliului Frontului Salvării Naţionale, iar apoi ca preşedinte ales între 1992 şi 1996, respectiv între 2000 şi 2004.

Veniturile totale lunare pe care Ion Iliescu le primeşte din partea statului român se ridică la aproape 2.000 de euro.
Vorbim aici de o pensie în valoare de 3.916 lei românești, la care se adaugă şi o indemnizaţie pe care o primeşte în calitatea de fost preşedinte al României. Aceasta se ridică la 5.331 de lei.

Aşadar, în total, Ion Iliescu încasează lunar de la stat 9.247 de lei.

Cât despre alte bunuri, dacă ne uităm peste declaraţia de avere a lui Ion Iliescu, acesta pare a întreţine imaginea de om „sărac şi cinstit”, o formulă intrată în istorie graţie fostului preşedinte.

Potrivit declaraţiei, Iliescu deţine doar un apartament, în București, achiziționat în anul 1996, care are o suprafață de 156 de metri pătrați.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share