România vrea să cumpere un batalion de tancuri Abrams, care costă în jur de 8,92 de milioane de dolari bucata / VIDEO

Share

România vrea să cumpere un batalion de tancuri Abrams. MApN va cere aprobare Parlamentului pentru această achiziție din Statele Unite, anunță generalul-maior Teodor Incicaș, șeful Direcției Generale pentru Armamente.

Oficialul a declarat în podcastul ”Observatorului militar” al MApN că urmează să fie trimisă către Parlament cererea privind achiziția de tancuri americane Abrams, celebrele tancuri americane pe care le așteaptă și Ucraina.

Generalul-maior Teodor Incicaș a confirmat că e vorba de un batalion, ceea ce înseamnă că România va avea 54 de tancuri americane de ultimă generație în dotare.

”Zilele acestea vom trimite către Parlamentul României, pentru aprobarea prealabilă a Parlamentului, achizițiile care se referă la obuzierele propulsate pe șenile.

De asemenea mașina de luptă a infanteriei pe șenile, sistemele de apărare aeriană cu bătaie scurtă și foarte scurtă, și două tipuri de rachete pentru avioane F-16.

În același timp sunt pe parcursul de a merge spre aprobarea prealabilă a Parlamentului cererile noastre de aprobare a unei achiziții pentru un batalion de tancuri Abrams”, a declarat generalul-maior Incicaș la podcastul ”Observatorului militar” al MApN.

Întrebat de ce MApN a ales acest model de tanc american, generaul Incicaș a precizat că acest tip de tanc ”are o unicitate în realizarea misiunilor”.

”Foarte simplu. Pentru că Statul Major al Forțelor Terestre a considerat că pentru misiunea brigăzii pe care vrea să o întărească cu acest tip de tanc, acesta este cel mai bun mijloc și are o unicitate în realizarea misiunilor.” – a mai spus generalul.

Un tanc american M1A2 Abrams costă în jur de 8,92 de milioane de dolari bucata.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share