România vrea să cumpere un batalion de tancuri Abrams, care costă în jur de 8,92 de milioane de dolari bucata / VIDEO

Share

România vrea să cumpere un batalion de tancuri Abrams. MApN va cere aprobare Parlamentului pentru această achiziție din Statele Unite, anunță generalul-maior Teodor Incicaș, șeful Direcției Generale pentru Armamente.

Oficialul a declarat în podcastul ”Observatorului militar” al MApN că urmează să fie trimisă către Parlament cererea privind achiziția de tancuri americane Abrams, celebrele tancuri americane pe care le așteaptă și Ucraina.

Generalul-maior Teodor Incicaș a confirmat că e vorba de un batalion, ceea ce înseamnă că România va avea 54 de tancuri americane de ultimă generație în dotare.

”Zilele acestea vom trimite către Parlamentul României, pentru aprobarea prealabilă a Parlamentului, achizițiile care se referă la obuzierele propulsate pe șenile.

De asemenea mașina de luptă a infanteriei pe șenile, sistemele de apărare aeriană cu bătaie scurtă și foarte scurtă, și două tipuri de rachete pentru avioane F-16.

În același timp sunt pe parcursul de a merge spre aprobarea prealabilă a Parlamentului cererile noastre de aprobare a unei achiziții pentru un batalion de tancuri Abrams”, a declarat generalul-maior Incicaș la podcastul ”Observatorului militar” al MApN.

Întrebat de ce MApN a ales acest model de tanc american, generaul Incicaș a precizat că acest tip de tanc ”are o unicitate în realizarea misiunilor”.

”Foarte simplu. Pentru că Statul Major al Forțelor Terestre a considerat că pentru misiunea brigăzii pe care vrea să o întărească cu acest tip de tanc, acesta este cel mai bun mijloc și are o unicitate în realizarea misiunilor.” – a mai spus generalul.

Un tanc american M1A2 Abrams costă în jur de 8,92 de milioane de dolari bucata.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Două căprioare, eliberate din captivitate de autorități în raionul Nisporeni

Într-o acțiune promptă și decisivă, inspectorii pentru Protecția Mediului din raionul Nisporeni au reușit să elibereze două căprioare ținute ilegal în captivitate de un locuitor al satului Odobești. Autoritățile au fost sesizate de un cetățean vigilent, iar intervenția lor rapidă a dus la salvarea animalelor. Inspectorii s-au deplasat la fața locului imediat după primirea alertei

NATO păstrează 500.000 de militari în alertă din cauza amenințării rusești

În contextul creșterii tensiunilor cu Rusia, Alianța Nord-Atlantică (NATO) a mobilizat 500.000 de militari pentru a contracara posibilele agresiuni ale Moscovei. Acest pas vine după o serie de evenimente ce au consolidat temerile legate de intențiile expansioniste ale Rusiei, printre care anexarea Crimeei în 2014 și invazia Ucrainei în 2022. În ultimii zece ani, NATO

Copiii din raioanele Cahul și Rezina beneficiază de servicii stomatologice gratuite

În perioada 22-25 iulie, copiii din raioanele Cahul și Rezina vor avea acces la servicii stomatologice gratuite oferite de echipe mobile de medici specialiști. Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), aceste servicii vor fi disponibile pentru copiii din localitățile Taraclia de Salcie și Doina. Pe lângă aceste servicii stomatologice, un complex radiodiagnostic mobil

China plănuiește să crească vârsta de pensionare, acum cea mai scăzută din lume

China intenționează să mărească treptat vârsta de pensionare, în prezent cea mai scăzută din lume, pentru a permite oamenilor să lucreze mai mult timp și pentru a reduce presiunea asupra sistemului de pensii, în contextul în care multe provincii se confruntă deja cu deficite, informează agenția Reuters. Această reformă este urgentă, având în vedere că

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share