Polonia va livra Kievului 14 tancuri Leopard 2

Share

Polonia va livra Ucrainei 14 tancuri Leopard 2 în următoarele două sau trei săptămâni, de îndată ce trupele ucrainene vor finaliza instruirea militară. Anunțul a fost făcut marți, 21 februarie, de Ministerul Afacerilor Externe de la Varșovia, transmite CNN.

Purtătorul de cuvânt al MAE polonez, Łukasz Jasina, a declarat că Varșovia sprijină livrarea avioanelor de luptă Kievului, dar pentru asta țările NATO trebuie să ajungă la un numitor comun, transmite digi24.ro.

„Exact cum s-a întâmplat în cazul tancurilor, sperăm că această coaliție va fi suficient de mare, încât să poată sprijini tot mai mult poporul ucrainean. Avioanele sunt foarte utile în războiul din Ucraina. Totuși, sunt un optimist”, a menționat oficialul.

Pe 13 februarie, în Polonia a început instruirea militarilor ucraineni pe tancurile Leopard 2, în cadrul misiunii de instruire a Uniunii Europene EUMAM Ucraina. La pregătiri participă 105 de militari ucraineni, care vor fi instruiți timp de o lună, câte 10-12 ore zilnic.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share