Pakistan: Cel puțin 72 de morți într-un atac terorist sinucigaș

Share
Update

Numărul celor uciși a crescut la 72. Pe lângă aceștia încă cel puțin 20 de persoane sunt în stare critică.

Atentat cu bombă în moschee

Un atentat sinucigaș a avut loc luni în interiorul unei moschei din orașul Peshawar din nord-vestul Pakistanului, ucigând cel puțin 34 de persoane și rănind până la 150, au declarat oficialii.

Cele mai multe victime au fost polițiști și ofițeri de poliție, deoarece moscheea vizată este situată într-un complex întins care servește și ca sediu al poliției orașului.

Nimeni nu și-a revendicat imediat responsabilitatea pentru atentatul cu bombă, a declarat Saddique Khan, un oficial înalt al poliției din Peshawar, dar talibanii pakistanezi au fost acuzați de atacuri sinucigașe similare în trecut.

Atentatorul și-a detonat vesta sinucigașă în timp ce aproximativ 200 de credincioși se rugau înăuntru sau se îndreptau spre moschee pentru rugăciuni.

Complexul de poliție este situat într-o zonă de înaltă securitate din Peshawar, împreună cu mai multe clădiri guvernamentale și nu era clar cum a reușit atacatorul să pătrundă atât de adânc în interiorul zonei, neobservat.

Impactul exploziei a prăbușit acoperișul moscheii, care a cedat și a rănit mulți, potrivit Zafar Khan, un ofițer de poliție locală.

Peshawar este capitala provinciei Khyber Pakhtunkhwa, la hotar cu Afganistanul și a fost deseori scena unor atacuri militare.

Talibanii pakistanezi, cunoscuți ca Tehreek-e-Taliban Pakistan sau TTP, sunt un grup separat, dar și un aliat apropiat al talibanilor afgani, care au preluat puterea în Afganistanul vecin în august 2021, când trupele SUA și NATO se aflau în faza finală a retragerii lor din țară după 20 de ani de război.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Meta a lansat un generator de imagini bazat pe AI

Generatorul de imagini pe care Meta urmează să-l implementeze în unele din produsele sale este acum disponibil de sine stătător. Meta va oferi, în curând, mai multe funcţii de AI în Facebook, Instagram şi WhatsApp, printre acestea numărându-se posibilitatea generării imaginilor pe baza comenzilor scrise. Înainte de asta, însă, compania a lansat un site, unde

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share