Pakistan: Cel puțin 72 de morți într-un atac terorist sinucigaș

Share
Update

Numărul celor uciși a crescut la 72. Pe lângă aceștia încă cel puțin 20 de persoane sunt în stare critică.

Atentat cu bombă în moschee

Un atentat sinucigaș a avut loc luni în interiorul unei moschei din orașul Peshawar din nord-vestul Pakistanului, ucigând cel puțin 34 de persoane și rănind până la 150, au declarat oficialii.

Cele mai multe victime au fost polițiști și ofițeri de poliție, deoarece moscheea vizată este situată într-un complex întins care servește și ca sediu al poliției orașului.

Nimeni nu și-a revendicat imediat responsabilitatea pentru atentatul cu bombă, a declarat Saddique Khan, un oficial înalt al poliției din Peshawar, dar talibanii pakistanezi au fost acuzați de atacuri sinucigașe similare în trecut.

Atentatorul și-a detonat vesta sinucigașă în timp ce aproximativ 200 de credincioși se rugau înăuntru sau se îndreptau spre moschee pentru rugăciuni.

Complexul de poliție este situat într-o zonă de înaltă securitate din Peshawar, împreună cu mai multe clădiri guvernamentale și nu era clar cum a reușit atacatorul să pătrundă atât de adânc în interiorul zonei, neobservat.

Impactul exploziei a prăbușit acoperișul moscheii, care a cedat și a rănit mulți, potrivit Zafar Khan, un ofițer de poliție locală.

Peshawar este capitala provinciei Khyber Pakhtunkhwa, la hotar cu Afganistanul și a fost deseori scena unor atacuri militare.

Talibanii pakistanezi, cunoscuți ca Tehreek-e-Taliban Pakistan sau TTP, sunt un grup separat, dar și un aliat apropiat al talibanilor afgani, care au preluat puterea în Afganistanul vecin în august 2021, când trupele SUA și NATO se aflau în faza finală a retragerii lor din țară după 20 de ani de război.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

A început cea de a doua ediție a Festivalului Tradițiilor Românești la Chișinău

Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce în capitala Republicii Moldova,începând de astăzi, un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României. Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis. Festivalul Tradițiilor Românești are loc în

Blocul parlamentar „Victorie-Pobeda” a fost declarat neconstituțional și desființat

Blocul parlamentar “Victorie-Pobeda”, anunțat anterior în Parlament și compus din deputați ai fostului partid Șor, a fost declarat neconstituțional și desființat în conformitate cu decizia Curții Constituționale. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a explicat că Direcția Juridică a Parlamentului a analizat anunțul privind formarea acestui grup și a constatat că membrii fostului partid Șor, care a

Localitatea Stăuceni din municipiul Chișinău devine oraș

Prin votul final din Parlament, localitatea Stăuceni, situată în municipiul Chișinău, a fost ridicată la rangul de oraș. Această schimbare a fost confirmată printr-un proiect de lege aprobat astăzi în lectură finală. Inițiativa legislativă a fost propusă de Larisa Voloh, președinta Comisiei parlamentare pentru administrație publică și dezvoltare regională. Potrivit acesteia, acordarea statutului de oraș

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share