UE: inflația scade

Inflația din zona euro este în scădere pentru a treia lună consecutiv: nivelul său în ianuarie a fost de 8,5%, adică cu 0,7% mai puțin decât la sfârșitul anului trecut.
Share

Inflația din zona euro este în scădere pentru a treia lună consecutiv: nivelul său în ianuarie a fost de 8,5%, adică cu 0,7% mai puțin decât la sfârșitul anului trecut.

Potrivit Eurostat, situația de pe piața combustibililor contribuie la îmbunătățirea indicatorilor: în 20 de țări care utilizează moneda unică, creșterea tarifelor la energie a încetinit (17,2% în ianuarie 2023 față de 25,5% în decembrie 2022).

În același timp, prețurile la alimente, alcool și tutun continuă să crească, prin urmare, după cum a menționat agenția de statistică, este puțin probabil ca gospodăriile europene să resimtă reducerea actuală a inflației.

Spania, Luxemburg și Franța sunt printre liderii în limitarea creșterii costului vieții, tendința opusă observându-se în țările baltice.

Pentru a ajuta populația Spania a redus la 0 cota TVA la produse alimentare strategice pentru o perioadă de jumătate de an.

Cu inflația medie încă departe de ținta de 2%, BCE va continua să înăsprească politica monetară. Este de așteptat ca joi autoritatea de reglementare să anunțe o altă creștere a ratelor cheie.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Meta a lansat un generator de imagini bazat pe AI

Generatorul de imagini pe care Meta urmează să-l implementeze în unele din produsele sale este acum disponibil de sine stătător. Meta va oferi, în curând, mai multe funcţii de AI în Facebook, Instagram şi WhatsApp, printre acestea numărându-se posibilitatea generării imaginilor pe baza comenzilor scrise. Înainte de asta, însă, compania a lansat un site, unde

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share