Leonardo di Caprio investește în producerea de carne artificială

Share

Start-upul se numește Aleph Farms și a solicitat certificarea, în Elveția ( țara nu face parte din Uniunea Europeană ), a cărnii de vită pe care o produce în laborator. Firma face astfel un prim pas pentru a cuceri piața europeană, deși este puțin probabil ca produsele sale să ajungă în supermarketuri până în 2030.

Compania, care îl numără printre investitorii săi pe actorul american Leonardo DiCaprio, a depus cererea la Oficiul Federal pentru Siguranța Alimentară și Afaceri Veterinare (OSAV) cu scopul de a comercializa primele sale fripturi de vită de cultură, potrivit unui comunicat de presă.

Acest start-up cu sediul în Rehovot, în suburbiile Tel Avivului, a depus deja cereri de autorizare în Israel, Statele Unite și Singapore, dar Elveția este „prima țară din Europa” în care începe demersurile.

În Elveția, compania Aleph Farms și-a unit forțele cu lanțul de supermarketuri Migros – cel mai mare retailer din țara alpină – ai cărui manageri intenționează să exploreze potențialul acestei noi tehnologii.

Mai multe start-up-uri s-au repezit pe această nișă a cărnii de cultură, cu scopul de a produce proteine ​​animale cu un impact mai mic asupra mediului decât cel al agriculturii intensive. Compania olandeză Mosa Meat a fost prima care a prezentat publicului larg o carne de vită măcinată „in vitro” făcută din celule stem de vacă în 2013. Deocamdată, însă, costurile de producție rămân foarte mari.

Timpul de procesare a cererii Aleph Farms „nu poate fi estimat în acest moment”, a declarat administrația elvețiană OSAV, „dar cu siguranță va dura câteva luni”. Procedura de aprobare a noilor tipuri de alimente este în general mai lungă, deoarece este necesară verificarea siguranței acestora, potrivit site-ului OSAV.

Dacă produsul Aleph Farms va fi aprobat, probabil că inițial va fi disponibil doar „în catering high-end”, explică Tristan Cerf, purtător de cuvânt al supermarketurilor Migros. „Vor mai trece câțiva ani înainte ca produsul să fie vândut în supermarketuri”, prezice el. Potrivit acestuia, este puțin probabil să găsești carne de cultură pe rafturi „înainte de 2030”.

Potrivit unui studiu realizat în comun de Aleph Farms și Migros, „74% dintre consumatorii elvețieni sunt deschiși la ideea de a încerca să consume carne de cultură”, susține start-up-ul israelian în comunicatul de presă, atât din „curiozitate”, cât și datorită interesului pentru problemele de „durabilitate” și „bunăstarea animalelor”.

Start-upul vizează mai întâi un preț „asemănător” cu prețul cărnii de vită „ultra-premium”, dar obiectivul este atingerea unor prețuri egale cu prețurile cărnii convenționale, în următorii ani. 

În iunie, Departamentul Agriculturii al Statelor Unite a inspectat și a aprobat sistemele de siguranță a infrastructurii a două start-upuri, Upside Foods și Good Meat, devenind a doua țară după Singapore care a deschis calea cărnii obținute în laborator, din celule stem.

Aleph Farms a devenit cunoscută în urma unei misiuni în spațiu la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS). Start-upul furnizase celule pentru experiment. Testele din spațiu au făcut posibilă proiectarea țesăturilor din carne de vită, iepure și pește folosind o imprimantă 3D.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Singapore vrea să-și construiască insule artificiale pentru a-și proteja teritoriul

Singapore intenţionează să construiască insule artificiale în largul coastei sale estice pentru a-şi proteja o parte a teritoriului de creşterea nivelului mării cauzată de schimbările climatice. Studiile de inginerie şi de impact asupra mediului ce vor fi realizate în cadrul unui proiect denumit „Long Island” vor începe în 2024 şi vor dura cinci ani, a

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi în valoare totală de peste 3,3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii și a programelor de studii. Investițiile sunt susținute de Proiectul „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Cu resursele alocate instituția va conceptualiza

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share