Încă 6 salvați după 8 zile sub dărâmături

Șase supraviețuitori au fost salvați din dărâmăturile din Turcia, marți, la opt zile după cutremurul devastator, în timp ce accentul se mută către ajutarea celor care au supraviețuit să găsească adăpost, hrană sau un refugiu în altă parte.
Share

Șase supraviețuitori au fost salvați din dărâmăturile din Turcia, marți, la opt zile după cutremurul devastator, în timp ce accentul se mută către ajutarea celor care au supraviețuit să găsească adăpost, hrană sau un refugiu în altă parte.

Numărul morților 31.974 în Turcia, peste 5.800 în Siria

Faza de salvare „se apropie de final”, spune ONU în Siria

Assad din Siria este de acord cu mai multe puncte de trecere a frontierei pentru ajutor

Cazurile de stres post traumatic sunt în creștere, spun medicii

Dezastrul, cu un bilanț combinat de morți în Turcia și Siria vecină care depășește acum 37.000, a devastat orașe din ambele țări, lăsând supraviețuitorii fără adăpost în frigul amar, uneori dormind pe grămezi de moloz.

Autoritățile ONU au spus că faza de salvare se apropie de sfârșit, concentrându-se pe adăpost, hrană și școală.

Refugiații sirieni care și-au găsit refugiu în Gaziantep după război, dar au rămas fără adăpost în urma cutremurului, au folosit foi de plastic, pături și carton pentru a ridica corturi improvizate pe un petic de iarbă din locul de joacă.

Nevoile sunt uriașe, cresc fiecare oră”, a declarat Hans Henri P. Kluge, directorul pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății. „Aproximativ 26 de milioane de oameni din ambele țări au nevoie de asistență umanitară”.

Există, de asemenea, îngrijorări tot mai mari cu privire la problemele emergente de sănătate legate de vremea rece, igiena și salubritatea și răspândirea bolilor infecțioase – cu persoanele vulnerabile în special expuse riscului”.

Între timp, supraviețuitorii s-au alăturat unui exod în masă din zonele afectate de cutremur, lăsându-și casele și nesiguri dacă se vor putea întoarce vreodată.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Cutremur cu magnitudinea 4,8 în județul Buzău, resimțit și în Republica Moldova

Un cutremur mediu cu magnitudinea 4,8 pe Richter s-a produs în noaptea de duminică spre luni, la ora 0:05, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, România, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), notează Agerpres. Mai mulți internauți din Republica Moldova au scris că au resimțit seismul. Seismul, de intensitate

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Singapore vrea să-și construiască insule artificiale pentru a-și proteja teritoriul

Singapore intenţionează să construiască insule artificiale în largul coastei sale estice pentru a-şi proteja o parte a teritoriului de creşterea nivelului mării cauzată de schimbările climatice. Studiile de inginerie şi de impact asupra mediului ce vor fi realizate în cadrul unui proiect denumit „Long Island” vor începe în 2024 şi vor dura cinci ani, a

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share