Încă 6 salvați după 8 zile sub dărâmături

Șase supraviețuitori au fost salvați din dărâmăturile din Turcia, marți, la opt zile după cutremurul devastator, în timp ce accentul se mută către ajutarea celor care au supraviețuit să găsească adăpost, hrană sau un refugiu în altă parte.
Share

Șase supraviețuitori au fost salvați din dărâmăturile din Turcia, marți, la opt zile după cutremurul devastator, în timp ce accentul se mută către ajutarea celor care au supraviețuit să găsească adăpost, hrană sau un refugiu în altă parte.

Numărul morților 31.974 în Turcia, peste 5.800 în Siria

Faza de salvare „se apropie de final”, spune ONU în Siria

Assad din Siria este de acord cu mai multe puncte de trecere a frontierei pentru ajutor

Cazurile de stres post traumatic sunt în creștere, spun medicii

Dezastrul, cu un bilanț combinat de morți în Turcia și Siria vecină care depășește acum 37.000, a devastat orașe din ambele țări, lăsând supraviețuitorii fără adăpost în frigul amar, uneori dormind pe grămezi de moloz.

Autoritățile ONU au spus că faza de salvare se apropie de sfârșit, concentrându-se pe adăpost, hrană și școală.

Refugiații sirieni care și-au găsit refugiu în Gaziantep după război, dar au rămas fără adăpost în urma cutremurului, au folosit foi de plastic, pături și carton pentru a ridica corturi improvizate pe un petic de iarbă din locul de joacă.

Nevoile sunt uriașe, cresc fiecare oră”, a declarat Hans Henri P. Kluge, directorul pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății. „Aproximativ 26 de milioane de oameni din ambele țări au nevoie de asistență umanitară”.

Există, de asemenea, îngrijorări tot mai mari cu privire la problemele emergente de sănătate legate de vremea rece, igiena și salubritatea și răspândirea bolilor infecțioase – cu persoanele vulnerabile în special expuse riscului”.

Între timp, supraviețuitorii s-au alăturat unui exod în masă din zonele afectate de cutremur, lăsându-și casele și nesiguri dacă se vor putea întoarce vreodată.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Vasile Tarlev Intră în cursa pentru Președinția Republicii Moldova

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, și-a anunțat oficial candidatura la alegerile prezidențiale care vor avea loc în toamna acestui an. Aceasta vine în contextul solicitărilor și îndemnurilor din partea cetățenilor, care au determinat decizia sa de a se implica mai activ în viața politică și economică a țării. Tarlev, într-o declarație recentă, a

Micii producători vor putea beneficia de granturi de până la 500 de mii de lei

Guvernul a aprobat, astăzi, Programul de sprijin al micilor producători. Acesta prevede că micii producători – întreprinderi cu o cifră de afaceri anuală de până la 5 milioane de lei și cu până la 9 angajați – vor primi finanțare nerambursabilă de cel mult 70% din valoarea proiectului investițional, dar nu mai mult de 500

Șefa statului a discutat cu 28 de șefi de raioane despre referendumul de aderare la UE

Președinta Maia Sandu a avut o nouă rundă de consultări despre organizarea referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Șefa statului a discutat cu 28 de președinți și vicepreședinți de raioane și i-a chemat să susțină și să promoveze parcursul european al țării, subliniind că integrarea europeană va aduce beneficii tuturor comunităților, indiferent de

Apple pregătește lansarea primului său iPhone pliabil în 2026

Apple, gigantul tehnologic din Cupertino, California, intenționează să revoluționeze din nou piața smartphone-urilor prin lansarea unui iPhone pliabil în 2026, marcând astfel cea mai semnificativă schimbare de design pentru cel mai popular produs al său. Această mișcare este văzută ca o încercare de a imita succesul Samsung Electronics, care a deschis drumul în segmentul telefoanelor

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share