BREAKING: Cosmonauți blocați în spațiu, după ce au fost loviți de un meteorit

Share

Trei cosmonauți sunt blocați în spațiu, după ce capsula lor a fost lovită de un meteorit.

Agenția rusă Roskosmos a anunțat sâmbătă că echipajul Soyuz MS-22 avariat va părăsi Stația Spațială Internațională (ISS) cu nave rusești și americane în caz de ugență, adică cu Soyuz-ul rusesc și cu American Crew Dragon, până la sosirea Soyuz MS-23, scrie Interfax.

“Din cauza unei situații de urgență cu nava spațială Soyuz MS-22, echipajul său – Serghei Prokopiev, Dmitri Petelin și Francisco Rubio – se va întoarce pe Pământ cu Soyuz MS-23, care ar trebui să se andocheze la ISS într-un mod fără pilot pe 22 februarie”, a spus serviciul de presă al Roskosmos.

“Sistemele ISS și ale navei spațiale Soyuz MS-22 funcționează normal, dar în cazul unui accident, echipajul va avea nevoie de o evacuare de urgență pe Pământ înainte de sosirea navei Soyuz MS-23”, a spus Roskosmos.

Potrivit Roscosmos, s-a decis mutarea temporară a lui Francisco Rubio de la Soyuz MS-22 la nava spațială Crew Dragon, iar evacuarea ar putea avea loc în perioada 17-18 ianuarie.

“Dacă este necesară o evacuare de urgență, Francisco Rubio se va întoarce pe Pământ pe acesta, iar cosmonauții Roskosmos pe Soyuz MS-22”, a spus serviciul de presă.

Se observă că coborârea a doi astronauți în loc de trei va fi mai sigură, deoarece va ajuta la reducerea temperaturii și umidității în Soyuz MS-22. Roskosmos a mai raportat că după sosirea Soyuz MS-23 la ISS, toți cei trei cosmonauți, inclusiv Rubio, vor fi transferați pe aceasta.

Corporația de stat a menționat că măsurile pentru a asigura întoarcerea în siguranță a echipajului ISS pe Pământ în cazul unui accident înainte de sosirea navei spațiale Soyuz MS-23 au fost luate de către Roskosmos împreună cu agențiile spațiale ale țărilor partenere de pe stație.

Pe 15 decembrie 2022, Roskosmos a anunțat anularea unei plimbări în spațiu de către cosmonauții ruși de pe ISS din cauza depresurizării circuitului radiatorului exterior al navei spațiale Soyuz MS-22 andocat la stație.

Pe 11 ianuarie, șeful Roskosmos, Yuri Borisov, a declarat reporterilor că studiile au confirmat concluzia că Soyuz MS-22 a fost avariat de un meteoroid.

Calculul diametrului deteriorării pe suprafața compartimentului instrumentar al navei spațiale Soyuz în urma coleziunii a fost de până la 1 mm, a spus șeful Roskosmos.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share