Angajata unui aeroport a fost „înghițită” de motorul unui avion care abia aterizase

Share

O angajată a unui aeroport din Alabama care a murit după ce a fost „înghițită” de motorul unui avion la finalul anului trecut a fost avertizat să nu se apropie de el, arată un raport al anchetatorilor publicat recent.

Courtney Edwards, în vârstă de 34 de ani, care lucra la Aeroportul Regional Montgomery, a murit pe 31 decembrie după ce s-a apropiat prea mult de motorul unei aeronave American Eagle care tocmai aterizase, potrivit New York Post.

Zborul era operat de Envoy Air, o subsidiară a American Airlines, și avea la bord 63 de persoane, pasageri și membri ai echipajului de bord, arată un raport preliminar al investigației.

După ce au oprit avionul la poartă, piloții au decis să lase motoarele pornite timp de câteva minute, ca sistemul de răcire să poată funcționa, în condițiile în care unitatea de putere auxiliară era nefuncțională.

Piloții au anunțat angajații aeroportului că motoarele au rămas pornite, iar aceștia fuseseră informați și înainte de aterizarea avionului că nu ar trebui să se apropie de el, mai arată raportul anchetatorilor.

În plus, balizele rotative erau iluminate pentru a avertiza că motoarele încă sunt în funcțiune.

De asemenea, angajata decedată fusese avertizată de un coleg, care a sesizat pericolul. Însă Edwards nu l-a ascultat și, după câteva momente, a pășit în dreptul unuia dintre motoare, care a „înghițit-o”.

Colegul victimei a declarat că a auzit un zgomot puternic înainte ca motorul să se oprească, în timp ce piloții au simțit cum avionul se „zguduie violent”.

Manualul aeronavei American Eagle în cauză prevede că echipajul nu ar trebui să se apropie la mai mult de 5 metri de motoare cât timp acestea sunt în funcțiune.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Singapore vrea să-și construiască insule artificiale pentru a-și proteja teritoriul

Singapore intenţionează să construiască insule artificiale în largul coastei sale estice pentru a-şi proteja o parte a teritoriului de creşterea nivelului mării cauzată de schimbările climatice. Studiile de inginerie şi de impact asupra mediului ce vor fi realizate în cadrul unui proiect denumit „Long Island” vor începe în 2024 şi vor dura cinci ani, a

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi în valoare totală de peste 3,3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii și a programelor de studii. Investițiile sunt susținute de Proiectul „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Cu resursele alocate instituția va conceptualiza

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share