Vladimir Bolea: ANSA va fi restructurată, avem prea mulți directori

Share

Ministrul agriculturii și industriei alimentare, Vladimir Bolea, a declarat că Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) va fi restructurată, ceea ce va eficientiza activitatea instituției

Astfel, agențiile din raioane își pierd statutul de personalitate juridică și devin subdiviziuni teritoriale ale ANSA Chișinău.

Potrivit lui Vladimir Bolea, la subdiviziunile teritoriale vor dispărea doar funcțiile de directori, însă niciun angajat nu-și va pierde locul de muncă.

Potrivit notei informative a proiectului de hotărâre privind reorganizarea ANSA, urmează a fi create 10 subdiviziuni teritoriale pentru siguranța alimentelor. Entitățile vor avea statut de direcție, fiindu-le retras statutul de personalitate juridică.

„ANSA are 10 filiale în raioane. Fiecare are personalitate juridică, ceea ce înseamnă în realitate că avem 10 ANSA în raioane și încă o agenție în centru.

Noi anulăm personalitatea juridică a acestora. Acest lucru este în beneficiul ANSA și a modului în care instituția funcționează.

Republica Moldova este o țară foarte mică pentru a avea 10 ANSA la nivel de raioane, cu ștampilă, cu conturi, cu directori, cu o mulțime de șefi”, a spus Vladimir Bolea în cadrul unei emisiui televizate.

În același context, ministrul susține că nu există niciun risc ca angajații de la ANSA teritoriale să-și piardă locurile de muncă în urma restructurării. Vladimir Bolea spune că doar conducătorii acestor instituții nu se vor mai regăsi în funcțiile de șefi, ci vor activa în calitate de medici veterinari sau inspectori ANSA.

„Cei care sunt medici veterinari, vor lucra în calitate de medici veterinari. Acum în Republica Moldova este un mare deficit de cadre. Dar nu e neapărat să lucrezi director ANSA.

Poți să lucrezi medic veterinar, inspector ANSA, nu cred că cineva are de gând să dea pe cineva afară pentru că sunt locuri vacante peste tot și toată lumea caută specialiști.

În Moldova e un surplus de directori, iar oamenii care să muncească în calitate de inspectori sunt la mare căutare. Cine vrea să muncească are întotdeauna un loc de lucru”, a mai spus ministrul agriculturii și industriei alimentare.

Proiectul de hotărâre privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor se regăsește pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Guvernului.

Documentul stabilește efectivul-limită de personal al ANSA în număr de 1194 de unități, din care 255 de unități pentru aparatul central, 148 de unități pentru posturile de inspecție la frontieră și 791 de unități pentru subdiviziunile teritoriale.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Meta a lansat un generator de imagini bazat pe AI

Generatorul de imagini pe care Meta urmează să-l implementeze în unele din produsele sale este acum disponibil de sine stătător. Meta va oferi, în curând, mai multe funcţii de AI în Facebook, Instagram şi WhatsApp, printre acestea numărându-se posibilitatea generării imaginilor pe baza comenzilor scrise. Înainte de asta, însă, compania a lansat un site, unde

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share