Una dintre cele mai mari bănci din SUA, Silicon Valley Bank (SVB), a fost închisă

Share

Una dintre cele mai mari bănci din SUA, Silicon Valley Bank (SVB), a fost închisă de Departamentul de Protecție Financiară și Inovare din California. SVB deservea multe companii cripto, în special Circle, Dragonfly, Pantera etc.

Autoritatea de reglementare a declarat într-un comunicat că banca nu are „lichiditate și a devenit insolvabilă”.

Banca a fost preluată de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC).

SVB a servit mulți clienți din industria cripto: Circle, Blockchain Capital, Castle Island Ventures, Dragonfly, Pantera etc.

Circle a păstrat 25% din rezervele USDC (9,88 miliarde USD) în bancă. În acest context, a început o ieșire de lichiditate din stablecoin. Aproximativ 1 miliard USD a fost retras din USDC peste noapte.

Potrivit FDIC, „toți deponenții asigurați vor avea acces deplin la depozitele lor asigurate cel târziu luni dimineața”. Deponenții neasigurați vor primi un „dividend în avans” săptămâna viitoare, cu posibilitatea unor plăți suplimentare pe măsură ce FDIC vinde activele SVB.

Prăbușirea SVB de 211 miliarde de dolari este una dintre cele mai mari din istorie, al doilea doar după prăbușirea Washington Mutual Bank în timpul Marii Crize Financiare din 2008.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

O delegație din SUA, în vizită la Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

La 01 decembrie 2023, Poliția de Frontieră a primit în vizită reprezentanții Agenției de Apărare și Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării al SUA (DTRA). În cadrul discuțiilor, s-a efectuat o prezentare detaliată a activității desfășurate de către Poliția de Frontieră și evoluțiile înregistrate la frontiera de stat în această perioadă, fiind evidențiate rezultatele obținute

Cutremur cu magnitudinea 4,8 în județul Buzău, resimțit și în Republica Moldova

Un cutremur mediu cu magnitudinea 4,8 pe Richter s-a produs în noaptea de duminică spre luni, la ora 0:05, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, România, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), notează Agerpres. Mai mulți internauți din Republica Moldova au scris că au resimțit seismul. Seismul, de intensitate

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share