Premier Energy, aplicație pentru verificarea compensațiilor la energia electrică

Share

Premier Energy a lansat o aplicație, prin care consumatorii casnici pot consulta valoarea compensațiilor, începând cu luna noiembrie, care sunt reflectate în factura emisă în luna decembrie.

Astfel, pentru a verifica sumele compensațiilor trebuie de indicat numărul locului de consum din factura de energie electrică.

Este de menționat că Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat recent modificări la mai multe acte normative, care prevăd interzicerea deconectărilor de la rețea în perioada rece a anului a consumatorilor casnici cu vulnerabilitate energetică ridicată și foarte ridicată.

NOTĂ: Ministerul Muncii și Protecției Sociale a lansat oficial programul național, „Ajutor la contor” la 12 octombrie 2022 și își propune să compenseze tarifele la energia electrică, gazele naturale și energia termică în perioada rece a anului.

Pentru acoperirea acestor compensații Guvernul a alocat cinci miliarde de lei, sumă de două ori mai mare decât cea din Fondul de reducere a vulnerabilității energetice din anul precedent. Până la mijlocul lunii decembrie au fost depuse aproximativ 700 de mii de cereri pentru compensații.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Singapore vrea să-și construiască insule artificiale pentru a-și proteja teritoriul

Singapore intenţionează să construiască insule artificiale în largul coastei sale estice pentru a-şi proteja o parte a teritoriului de creşterea nivelului mării cauzată de schimbările climatice. Studiile de inginerie şi de impact asupra mediului ce vor fi realizate în cadrul unui proiect denumit „Long Island” vor începe în 2024 şi vor dura cinci ani, a

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi în valoare totală de peste 3,3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii și a programelor de studii. Investițiile sunt susținute de Proiectul „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Cu resursele alocate instituția va conceptualiza

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share